Lahden henkirikoksen tutkintanimike muuttui taposta murhaksi – esitutkinta paljasti suunnitelmallisuutta ja raakuutta

Poliisilla on esitutkinnassa ilmenneiden seikkojen perusteella syytä epäillä Lahden henkirikoksen teossa olleen suunnitelmallisuutta sekä erityistä raakuutta tai julmuutta.

Poliisi kertoo Lahdessa joulukuun 2023 alussa tapahtuneen henkirikoksen tutkintanimikkeen muuttuneen taposta murhaksi. Lisäksi teon tapahtuma-ajaksi on tarkentunut 6.–11.12.2023. Poliisi ei ole avannut sitä, miksi tekoaika on näin pitkä. 

Uhri on lahtelainen mies. Myös epäillyt ovat paikkakuntalaisia. 

Tutkinnanjohtaja Jari Kiiskinen Hämeen poliisista kertoi vuodenvaihteessa MTV Uutisille, ettei poliisi tutkinnallisista syistä voi kommentoida tapausta juurikaan.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi joulukuussa yhteensä viisi henkilöä todennäköisin syin epäiltyinä taposta. Epäiltyinä on neljä ovat lahtelalaisia miestä ja yksi nainen.

Naisen vangitsemista on käsitelty perjantaina 5. tammikuuta uudelleen Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Käräjäoikeus jatkoi todennäköisin syin epäiltynä naisen vangitsemista muuttaen vangitsemisen perusteena olevan rikosnimikkeen taposta murhaksi. Myös kaikki miehet ovat edelleen vangittuina teosta epäiltyinä.

Hämeen poliisilla on tapauksen esitutkinta-aineistona muun muassa 14 000 kuva- ja valvontatiedostoa. Poliisi on lisäksi esitutkinnan yhteydessä taltioinut noin 200 rikosteknistä näytettä ja takavarikoinut yli 100 eri esinettä.

Poliisi pyytää henkilöitä, joilla on pientäkin tietoa tapahtumasta eikä ole sitä vielä poliisille kertonut, ottamaan yhteyttä Hämeen poliisiin

Lue myös:

    Uusimmat