Lääkärit pelastivat miehen vakavalta myrkytykseltä: Pumppasivat kehoon 15 tölkkiä olutta

7:14
Nämä ovat myrkytyksen tunnusoireita, katso video!

Vietnamissa lääkärit pumppasivat tajuttoman potilaan kehoon yhteensä viisi litraa olutta yrittäessään pelastaa hänet metanolimyrkytykseltä. Aiheesta uutisoivat Yahoo Lifestyle ja Mirror.

Joskus olut voi toimia pelastavana lääkkeenä. Näin kävi Vietnamissa 48-vuotiaalle Nguyen Van Nhatille, jonka vatsaan pumpattiin yhteensä 15 tölkkiä olutta.

Mies oli vaarassa menehtyä alkoholimyrkytykseen. Hän ei kuitenkaan ollut nauttinut juotavaksi tarkoitettua alkoholia eli etanolia, vaan metanolia, jota löytyy esimerkiksi puhdistusaineista, jäänestotuotteista ja tuulilasinpesunesteistä.

Metanolimyrkytys on erittäin vakava ja vaatii välitöntä sairaalahoitoa. 

Quang Trin sairaalassa lääkärit hoitivat miehen tilaa pumppaamalla heti kolme tölkkiä olutta miehen kehoon ja sitten aina yhden oluttölkin jokaista tajuttomana oltua tuntia kohti.

Yhteensä miehen kehoon pumpattiin viisi litraa olutta.

Mies virkosi

Lääkäri Le Van Lam kertoi paikalliselle medialle, että miehen veren metanolipitoisuus oli yli tuhat kertaa korkeampi kuin tavallista. Metanolimyrkytys voi aiheuttaa pysyvän näönmenetyksen ja pahimmillaan kuoleman.

Tappava annos metanolia on jo noin 30–60 millilitraa, mutta jopa vain neljä milliä on riittänyt ihmisen sokeutumiseen.

Metanolimyrkytyksen oireita ovat näköhäiriöt, äkillinen näön menetys, sekavuus, vatsakivut ja tajunnantason lasku. Oireet tulevat yleensä vasta 12–24 tunnin viiveellä metanolin nauttimisesta.

Erikoiselta vaikuttava hoito toimi: Nguyen Van Nhat tuli tajuihinsa. Ei ole varmuutta, miten mies oli nauttinut metanolia.

Työterveyslaitoksen mukaan ​​​​​​​potilaalle annetaan metanolimyrkytykseen hoitona 5-prosenttista alkoholia suoraan suoneen. Etanoli estää tehokkaasti metanolin hapettumisen myrkyllisiksi aineenvaihduntatuotteiksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja