Mainos

Aleksei, 33, joi vain yhden lasillisen: "Aamulla olin sokea" – Siperian myrkkyalkoholiin kuolleita jo yli 70

Korvikeviinan aiheuttama kuolemat eivät ole Venäjällä harvinaisia, mutta Irkutskin murhenäytelmän mittakaava rikkoo jo ennätyksiä. Myrkyllistä kylpynestettä juoneista reilusta sadasta ihmisestä jo yli 70 oli torstaihin mennessä kuollut.

Paikallisten terveysviranomaiset mukaan uhrien määrää lisäsi nautitun metanolin suuri määrä sekä liian myöhäinen hakeutuminen hoitoon. Myrkkyjuomaa nauttineissa vaikutti olevan runsaasti tavallisia perheellisiä ihmisiä.

Siberian Times -lehti kertoi seitsemänvuotiaasta tytöstä, joka oli rynnännyt naapuriin hakemaan apua myrkkynestettä juoneille vanhemmilleen.

– He soittivat ambulanssin, mutta liian myöhään. Molemmat kuolivat, lähteet kertoivat lehdelle.

Yksi lasillinen vei näön

BBC:n esittämällä videolla sairaalahoidossa oleva nainen puolestaan kertoi juoneensa viinakorviketta miehensä ja tämän äidin kanssa. Anoppi kuoli, miehen kohtalosta ei ollut tietoa.

Aleksei, 33, selvisi hengissä juotuaan vain yhden lasillisen ennen kuin palasi kotiin. Mutta se yksikin paukku oli liikaa.

– Söimme illallista. Leikin lasten kanssa ja menin nukkumaan. Aamulla olin sokea, mies kertoo Siberia Timesille. 

Viinavero alas?

Tutkijoiden mukaan orapihlajakylpyöljyn etiketissä oli asianmukainen huomautus, ettei tuotetta ole tarkoitettu juotavaksi. Tuoteselosteen mukaan neste kuitenkin sisältäisi etanolia, ei muun muassa jäähdytysnesteistä tuttua myrkyllistä metanolia. 

Tapauksen tiimoilta on pidätetty toistakymmentä ihmistä ja noin 200–000 kylpyainepulloa on takavarikoitu.

Presidentti Vladimir Putin määräsi viranomaiset kiristämään yli 25 prosenttia alkoholia sisältävien puhdistus- ja muiden nesteiden myyntiä. Paljon alkoholia sisältävien lääkeuutteiden ostamiseen tarvittaisiin jatkossa resepti.

Lisäksi harkintaan saattaa tulla alkoholijuomien veron alentaminen, jota houkutus juoda halvempia mutta vaarallisia korvikkeita hellittäisi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.