Lääkärit luulivat syöväksi ja poistivat naisen molemmat terveet munuaiset – Linda menehtyi yhdeksän kuukautta myöhemmin

7:50
Videolla keskustellaan elämästä munuaissiirron jälkeen.

73-vuotias coloradolainen nainen menehtyi viime perjantaina, yhdeksän kuukautta sen jälkeen, kun häneltä ilmeisesti poistettiin erehdyksessä terveet munuaiset, uutisoi Yahoo Lifestyle.

Linda Woolleylle oli diagnosoitu keväällä 2018 munuaissyöpä. Amerikkalaismedioiden mukaan jo maaliskuussa tehty biopsia ei kuitenkaan osoittanut, että naisella olisi ollut pahalaatuisia kasvaimia.

Toukokuussa Woolleyn molemmat munuaiset kuitenkin poistettiin Coloradon yliopistollisessa sairaalassa. Vasta leikkauksen jälkeen nainen näki raportit, jotka osoittivat, ettei syöpää todennäköisesti ollutkaan.

Vastaavia virheitä on sattunut myös aiemmin Yhdysvalloissa. Marraskuussa kerroimme, että Floridassa 53-vuotiaan naisen munuainen poistettiin selkäleikkauksen yhteydessä, kun kirurgi erehtyi luulemaan sitä syöpäkasvaimeksi.

"Se varastaa sinulta elämäsi"

Ennen leikkausta 73-vuotias Woolley oli elänyt aktiivista elämää. Vapaa-ajallaan hän ui ja ratsasti. Leikkauksen jälkeen kaikki kuitenkin muuttui, ja seniori joutui elinluovutuslistalle ja käymään kolme kertaa viikossa neljä tuntia kestävissä dialyysihoidoissa.

– En ollut todellakaan iloinen. Elämäni muuttui kokonaan. Dialyysi on epämiellyttävä tilanne, olipa kuinka tottunut siihen tahansa. Se varastaa sinulta elämäsi, Woolley kommentoi paikalliselle medialle marraskuussa.

Naisen mukaan hän ei ole saanut sairaalalta edes pahoittelua tapahtuneesta. Marraskuussa raportoitiin, että Woolley oli hankkinut asianajajan ja harkitsi asian viemistä oikeuteen.

– Se on karmivaa, koska sinulla ei ole vaihtoehtoja, kun menet sairaalaan. Luotat, että sinusta pidetään huolta, hän sanoi.

Amerikkalaismediat eivät ole saaneet University of Colorado Hospital -sairaalalta selitystä Woolleyn karmivalle kokemukselle. Sairaalan mukaan heillä "ei ole ollenkaan tietoja tapahtuneesta", eivätkä he ole edes suostuneet vahvistamaan naisen olleen potilas sairaalassa.

"Luulin, että pystyisin korjaaman asian..."

Syksyllä tapauksesta uutisoitiin Yhdysvalloissa, ja sen myötä seniori oli saanut useita yhteydenottoja ihmisiltä, jotka voisivat olla kiinnostuneita luovuttamaan hänelle munuaisen. Samaan oli ryhtymässä myös yksi Woolleyn tyttäristä, Heidi Haines.

Ennen elinsiirtoa Woolley kuitenkin ehti menehtyä. University of Colorado Hospital lähetti osanottonsa naisen perheelle, mutta ei ole vieläkään lakiin vedoten kommentoinut tapahtunutta.

– Luulin, että pystyisin korjaaman asian, ja nyt minä en saa sitä mahdollisuutta, Woolleyn tytär Haines sanoo.

Seniorin lapset uskovat, että heidän äitinsä olisi vielä elossa, jos munuaisia ei oltaisi keväällä poistettu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja