Lääkäriä epäillään HIV:n levittämisestä – 400 lasta saanut tartunnan Pakistanissa

4:40
Pääkaupunkiseudulla pelätään hiv-epidemian leviämistä.

Aidsia sairastavan pakistanilaislääkärin epäillään tartuttaneen hi-viruksen 400 lapseen.

Pakistanissa tutkitaan tapausta, jossa aidsia sairastavan lääkäri Muzaffar Ghangharon epäillään aiheuttaneen hiv-tartunnan 400 lapselle ja sadalle aikuiselle, uutisoi brittimedia The Guardian.

Lääkäri on pidätetty. Viranomaiset tutkivat, onko Ghangharo levittänyt hi-virusta tarkoituksellisesti Pakistanin eteläosassa sijaitsevassa Larkanan kaupungissa.

Guardianin lähteiden mukaan Muzaffar Ghangharo on tartuttanut potilaitaan huhtikuun alkupuolella.

Pakistanissa Sindhin provinssin aids-tukiohjelman johtaja Sikandar Memon kertoo viranomaisten tehneen hiv-testin lähes 14 000 ihmiselle Larkanassa. Sadan aikuisen ja 410 lapsen testitulos oli positiivinen.

– Oli tuskallista kuulla, että 10-vuotiaalta pojaltamme löydettiin hiv, kommentoi tartunnan saaneen Ali Razan äiti Rehmat Bibi uutistoimisto AP:lle.

Bibin mukaan pojalla nousi tavalliselta vaikuttanut kuume. Tohtori Ghangharo kirjoitti Razalle särkylääkereseptin ja kertoi äidille, että mitään syytä huoleen ei ole.

Rehmat Bibi huolestui toden teolla kuultuaan, että monilla lähikylissä asuvista kuumeesta kärsineistä lapsista oli todettu hiv.

Äiti vei poikansa sairaalaan, jossa tehdyt lääketieteelliset kokeet vahvistivat Razan olevan yksi hi-viruksen saaneista.

Bibin mukaan oli sydäntäsärkevää kuulla, että hänen lapsensa oli saanut hi-viruksen niin nuorena. Perheen muut jäsenet kävivät myös hiv-testeissä, mutta 10-vuotias poika oli ainoa tartunnan saanut.

Pakistanin terveysviranomaiset ovat löytäneet maanlaajuisesti yli 23 000 hiv-tapausta. Viranomaisten mukaan hiv leviää maassa yleisimmin sterilisoimattomien rokoteneulojen kautta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja