Mainos

Laajin tietovuoto ikinä? Hakkeri kauppaa yli 427 miljoonan MySpace-käyttäjän tietoja

LinkedIn-tunnuksia aiemmin kaupannut hakkeri väittää nyt, että hänellä on hallussaan myös yli 360 miljoonan yhteisöpalvelu MySpace-käyttäjän sähköpostiosoitteita, kertoo Vice.

Peace-nimimerkillä esiintyvä hakkeri kaupitteli aiemmin LinkedIn-tunnuksia, jotka oli saanut haltuunsa jo vuonna 2012. Nyt hakkeri väittää, että hänellä on yli 427 miljoonan MySpace-käyttäjän salasanoja hallussaan. Tileihin liitettyjä sähköpostisoitteita hakkerilla on 360 miljoonaa kappaletta.

Ainakaan toistaiseksi ei ole tiedossa, miten ja milloin tilitietoihin oli onnistuttu murtautumaan. Hakkeroidun datan hakupalvelu LeakedSource on kuitenkin vahvistanut, että tilitiedot ovat peräisin aiemmin tehdystä tietomurrosta, jota MySpace ei joko ole huomannut tai josta se ei ole käyttäjilleen syystä tai toisesta halunnut tiedottaa.

LeakedSource vahvisti tietomurron blogissaan, josta käyttäjät voivat myös tarkistaa omien tilitietojensa tilanteen syöttämällä hakukenttään oman nimensä.

Hakupalvelun mukaan tiemurto koskee 427 484 128 salasanaa. Sähköpostiosoitteellisia tilejä on lähteen mukaan 360 213 024 kappaletta. Nämä tilitiedot sisältävät sähköpostiosoitteen sekä joissakin tapauksissa myös käyttäjänimen, salasanan ja toisen salasanan. Käyttäjiä suositellaankin vaihtamaan salasanansa.

Peace-nimimerkin takana oleva hakkeri kaupittelee tietoja nyt noin 2 800 dollarilla eli noin 2 500 eurolla. Mikäli tiedot pitävät paikkansa, on kyseessä yksi laajimmista tietomurroista koskaan.


Lähde: Vice


Oletko jo nähnyt tämän? Älypuhelin osaa lukea sinulle ääneen mitä tahansa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.