Laajassa huumeoikeudenkäynnissä muitakin tuttuja nimiä NHL-kiekkoilija Jori Lehterän lisäksi – yksi epäillyistä kuoli tutkinnan aikana

3:10
Videolla jutun syyttäjä kommentoi Jori Lehterän tapausta.

Pirkanmaan käräjäoikeudessa Tampereella alkoi tänään laajan huumejutun käsittely. Syytettyjä on yhteensä 22, joista yksi on Pohjois-Amerikan NHL-jääkiekkoliigassa pelaava Jori Lehterä.

Syytettyjä oli alun perin 23, mutta yksi heistä kuoli tutkinnan aikana.

Syyttäjän mukaan Suomeen tuotiin ja täällä levitettiin noin 1,7 kiloa kokaiinia vuoden 2018 alkuvuoden ja kesän aikana.

MTV Uutiset kertoi Lehterän osallisuudesta Rikospaikka-ohjelmassa syyskuussa. 

Muitakin tuttuja nimiä

Jutun kuuluisin syytetty on kiekkoilija Jori Lehterä, mutta yli 20 syytetyn joukossa on myös muita tunnettuja henkilöitä, joskaan ei samantasoisia nimiä kuin Lehterä.

Yksi heistä on entinen SM-tason nyrkkeilijä. Häntä syytetään huumausainerikoksesta, koska hän piti hallussaan 10 grammaa kannabista viime heinäkuussa Tampereella.

Kannabiksen hän osti syytteen mukaan yhdeltä jutun pääsyytetyltä. Syyttäjä vaatii miehelle sakkorangaistusta.

Mies on sotkeutunut huumekauppaan ennenkin. Tuolloin tapaukseen liitettiin eräs silloinen NHL-pelaaja, joka kuitenkin säästyi syytteiltä. 

Tamperelaisten ja kansainvälistenkin urheilupiirien hyvin tuntema nyrkkeilijä-portsari oli kokaiinista tuomiolla lokakuussa 2006. Kesällä 2008 mies oli tuomiolla osallisuudesta peräti kilon kokaiinierän tuontiin Tampereelle. 

Hänet tuomittiin tässä jutussa kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen vuoden 2009 heinäkuussa.

Mukana myös rap-artisti

Toinen tunnettu henkilö syytettyjen joukossa on suomalainen rap-artisti. Miestä syytetään törkeästä huumausainerikoksesta, koska hän syytteen mukaan hankki kahdelta pääsyytetyltä levitystarkoituksessa kahdella eri kerralla kokaiinia.

Teot tapahtuivat viime huhti-kesäkuun aikana.

Syytteen mukaan räppäri osti yhteensä 50 grammaa kokaiinia 170 euron grammahinnalla eli hän maksoi aineesta yhteensä 8500 euroa.

Lisäksi hänen syytetään ostaneen tuntemattomaksi jääneeltä henkilöltä kokaiinia 14,5 grammaa ja ainakin 24 grammaa kannabista. Huumeet takavarikoitiin mieheltä syyskuussa.

Syyttäjä vaatii miehelle vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistusta.

Pääsyytetyille vaaditaan pitkiä tuomioita

Syyttäjät vaativat jutun neljälle pääsyytetylle 6–10 vuoden vankeustuomioita. Syyttäjien mukaan rikoksella saavutettua hyötyä on kertynyt yli 260 000 euroa.

Laajan huumejutun käsittelyyn on varattu kuusi päivää. Viimeinen niistä on 9. tammikuuta.

Lehterän syytteen pitäisi olla oikeudessa esillä ensi viikon tiistaina eli 8. tammikuuta, mutta vielä on avoinna, voidaanko hänen syytteensä käsitellä, koska haastetta ei ole saatu toimitettua Lehterälle.

Oikeus pohtii nyt kansainvälisen oikeusavun käyttämistä, jotta haaste saataisiin toimitettua kiekkoilijalle.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja