Poliisi epäilee suomalaisen NHL-pelaajan sekaantuneen laajaan kokaiinivyyhtiin

MTV:n Rikospaikka: Poliisi epäilee suomalaisen NHL-pelaajan sekaantuneen kokaiinivyyhtiin 0:30

MTV:n Rikospaikka -ohjelman tietojen mukaan Sisä-Suomen poliisi epäilee jääkiekon NHL-seuran Philadelphia Flyersin suomalaispelaajan ja maajoukkuehyökkääjän Jori Lehterän sekaantuneen laajaan kokaiinivyyhtiin. Lehterä kiistää rikosepäilyn.

Poliisin tutkinnassa on paraikaa noin kahden kilon kokaiinijuttu. Ainetta epäillään levitetyn Tampereen seudulle ja muualle Pirkanmaalle tammikuusta 2017 alkaen. Kokaiinikauppaa on käyty muun muassa ravintoloissa.

Epäiltyjä henkilöitä on tällä hetkellä 23. Lehterä on yksi heistä.

Lehterä epäiltynä huumausainerikoksesta

Rikospaikan tietojen mukaan Lehterää epäillään huumausainerikoksesta. Lehterä on poliisikuulusteluissa kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Poliisi ei ota kantaa epäiltyjen nimiin, koska esitutkinta on kesken.

Ohjelman tietojen mukaan poliisi teki kokaiinijuttuun liittyen kiinniottoja Lehterän Näsijärven rannalla sijaitsevalla mökkikiinteistöllä kesän aikana. Lehterä ei ollut tuolloin kiinniotettujen joukossa.

Poliisi on kuitenkin kuulustellut häntä kokaiinin osalta epäiltynä huumausainerikoksesta.

Seitsemän yhä vangittuna

Jutussa on edelleen vangittuna seitsemän henkilöä. Poliisin mukaan tutkinta todennäköisesti vielä laajenee.

Vangittuna olevia epäillään törkeistä huumausainerikoksista, ammattimaisesta kätkemisrikoksesta ja rahanpesusta. Vangittujen joukossa on muun muassa kiinteistönvälittäjä ja vapaapainin SM-mitalisti.

Poliisi on takavarikoinut tutkinnan yhteydessä omaisuutta, kuten kultaa ja koruja, yhteensä noin 650 000 euron arvosta.

Poliisin mukaan kokaiinin lähtömaa Euroopassa on Hollanti. Ainetta on kaupattu ja myyty 120-170 euron grammahintaan.

Poliisin mukaan kokaiinin käyttäjät ovat olleet tavallisia työssäkäyviä ihmisiä ja niin sanottua pintaliitoporukkaa, joilla on enemmän rahaa käyttää kallista ainetta.

Syyttäjä päättää, nostaako hän syytteitä Lehterää tai muita epäiltyjä vastaan. Jos syytteitä tulee, tuomioista päättää aikanaan tuomioistuin.

Lehterällä ollut tärkeä rooli myös Leijonissa

Keskushyökkääjä Jori Lehterä on pelannut tähän mennessä neljä kautta NHL:ssä. Ennen Philadelphia Flyersia hän edusti St. Louis Bluesia. Lehterä on pelannut neljä kautta ammattilaisena myös KHL:ssä. SM-liigassa Lehterä pelasi Jokereissa ja Tapparassa.

Sotšissa 2014 olympiapronssia saavuttaneessa Suomen joukkueessa Lehterä muun muassa syötti kaksi maalia pronssiottelussa Yhdysvaltoja vastaan. Hän keräsi kuudessa ottelussa tehot 1 + 3. 

Samana vuonna hopeaan päättyneissä MM-kisoissa Valko-Venäjällä Lehterä oli suomalaisten paras pistemies ja koko turnauksen neljänneksi tehokkain pistein 3 + 9.

Hän oli mukana myös Leijonien World Cup -miehistössä 2016.

Kokaiinijutusta ja Lehterän huumerikosepäilystä lisää illan Rikospaikassa MTV3-kanavalla klo 22.35.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja