Laaja pudotustesti: tässä kestävimmät älypuhelimet

Älypuhelimia muun muassa näytön, kameran ja nopeuden perusteella paremmuusjärjestykseen aiemmin laittanut Tom’s Guide -sivusto on nyt testannut laajalti, mikä älypuhelin selviää pudotuksista ja mikä säröilee kappaleiksi. 18000 dollarin arvosta älypuhelinta on nyt kohdannut asfaltin ja tulokset ovat selvillä.

Testauksen mukaan parhaiten pudotuksia kestää Lenovon Motorola Moto Z2 Force -älypuhelin, joka sai loppuarvosanakseen 8,5 maksimipisteiden ollessa 10. Etenkin pudotuksia malli kesti erinomaisesti, mutta sen ongelmat nousivat esiin veden astuessa kuvioihin, Z2 Force kun ei ole vedenkestävä. Ero toiseksi sijoittuneeseen LG X Ventureen, jota ei Suomen markkinoilla ole nähty, oli yhtä kaikki varsin selkeä, se kun saalisti 6,6 pistettä.

Applen lippulaivamalli iPhone X päihitti pahimmat kilpailijansa sijoittuen vertailluista malleista kolmanneksi ja jättäen samalla taakseen muun muassa LG V30:n, Samsungin Galaxy S9:n, Note 8:n sekä Google Pixel 2 XL -älypuhelimen. Heikoiten testiin valituista laitteista selviytyi iPhone SE, jonka pisteet jäivät lukemaan 3,9.

Tom’s Guide testasi puhelimia pudottamalla niitä useita kertoja puu- ja betonialustoille 120 ja 180 senttimetrin korkeudesta sekä uittamalla niitä vessanpöntössä. Siinä vaiheessa, kun älypuhelimen käyttö ei enää onnistunut, otettiin se pois testauksesta ja sille annettiin lopullinen arvosana. Pisteitä jaeltiin sitä mukaa, miten hyvin eri valmistajien luomukset kestivät esimerkiksi pudotuksia näyttö edellä tai takakuori suojanaan.

Lopuksi testiryhmä valitsi joitakin malleja, jotka pudotettiin nelikopterin kyydistä noin 30 metrin korkeudesta. Video tuosta kokeesta, joka ei kuitenkaan vaikuttanut testituloksiin, on nähtävissä alla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja