Kypsä nettideittailija, ota neuvot talteen!

Moni viisikymppinen ja sitä vanhempikin ihminen etsii nykyään kumppania netistä. Mitä deittisivustoilla liikkuessa pitäisi muistaa?

Olethan valmis?

Jotta voi käydä treffeillä ja tapailla uusia ihmisiä, olon omissa nahoissa pitäisi olla melko onnellinen ja arvonsa tunteva. Jos sisällä on edelleen vihaa, surua ja kuonaa edellisestä suhteesta, niin kannattaa odottaa, kunnes tuntee olonsa positiivisemmaksi, avoimeksi ja seikkailulle valmiiksi.

Pyydä ystäviltä apua

Profiilikuvan ja esittelytekstin suhteen voi olla hyvä turvautua ystävän mielipiteeseen. Omasta mielestä kiva kuva ei ehkä ulkopuolisen silmin näytä ollenkaan sinulta itseltäsi. Samaten lyhyt tekstinpätkä, jota itse pitää salaperäisenä ja uteliaisuutta herättävänä, saattaa vaikuttaakin toisesta ylimieliseltä tai tylsältä.

Profiilitekstissä kannattaa välttää kliseitä – ”huumorintajuisia” ihmisiä tuntuu olevan tarjolla joka sormelle. Mitä sitten kirjoitatkin, pyri välittämään tekstin kautta itsellesi tärkeitä tavoitteita, arvoja ja elämäntyyliä.

Älä rajaa vaihtoehtoja liikaa

Pidä järki päässä, kun vastaat kysymyksiin siitä, millaista kumppania etsit. Jos plus- ja miinus-listat venyvät kovin pitkiksi, myös potentiaalisia ehdokkaita rajautuu pois. Mainitse siis vain ne ominaisuudet, jotka todella ovat sinulle kumppanissa ihan välttämättömiä tai joita et missään nimessä voi sietää. Voisitko joustaa esimerkiksi yliopistotutkinnon vaatimuksesta, mutta et tupakoimattomuudesta?

Kokeile erilaisia sivustoja

Nettideittisivustoja on paljon ja voi kulua hetki, ennen kuin niiden joukosta löytää sen itselle kaikkein sopivimman ja mieluisimman. Kypsään ikään ehtinyt saattaa kokea erityisesti vanhemman ikäpolven ihmisille suunnatut sivustot kätevinä, mutta itseään ei ole pakko ”eristää” vain oman ikäisten joukkoon. Isommat, kaiken ikäisille suunnatut sivustot houkuttelevat monipuolisemmin erilaisia ihmisiä, jotka etsivät niin vakavaa parisuhdetta kuin kepeää hauskanpitoakin.

Ole varuillasi

Itsestään ei kannata paljastaa intiimejä yksityiskohtia ennen kuin toiseen on tutustunut kunnolla. Deittisivustolla on järkevää liikkua vähän samaan tapaan kuin epämääräisellä kujalla: olan yli vilkuillen ja arvotavaroista kiinni pitäen. Kun nettideitin tapaa ensimmäistä kertaa oikeassa elämässä, sen pitäisi tapahtua turvallisesti julkisella paikalla.

Netissä liikkuu paljon huijareita, jotka lupailevat erilaisia asioita ja vannovat rakkauttakin höynäyttääkseen rahat hyväuskoisten tileiltä jonkin keksityn tarinan varjolla. Älä koskaan anna kenellekään rahaa nyyhkytarinoista huolimatta. Muista myös, että jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se on luultavasti valetta.

Profiilikuva ei ole totuus

Se, mitä jonkun henkilön profiilikuvassa näkyy, ei välttämättä vastaa todellisuutta. On mahdollista, että kuva on otettu kymmenen vuotta ja parikymmentä kiloa sitten. Tumma, tuuhea tukka on ehkä vaihtunut harmahtavaksi pälvikaljuksi. Tuoreessakin kuvassa voi ”huijata” kuvaa muokkaamalla tai yksinkertaisesti taktikoimalla valaistuksen ja kuvakulman kanssa. On myös mahdollista, että profiilikuva on jostakin kokonaan toisesta ihmisestä.

Älä vello menneisyydessä

Lienee sanomattakin selvää, että useimmilla viisikymppisillä ja sitä vanhemmilla ihmisillä on aikuisia lapsia ja entisiä kumppaneita. Jos näistä asioista on joskus tarpeen puhua treffikumppanin kanssa enemmän, se kyllä tapahtuu, kun aika on kypsä. Orastavaa ihastusta ei tarvitse kuormittaa turhalla jauhamisella.

Kokeile deittiapplikaatioita

Seuraa voi löytää virtuaalimaailmasta myös puhelimeen ladattavien deittisovellusten avulla. Sovellus ilmoittaa, jos toisiaan lähellä sijaitsevat henkilöt ovat molemmat kiinnostuneita toisistaan, ja vasta silloin he voivat ottaa yhteyttä toisiinsa. Tinder lienee tällaisista applikaatioista tunnetuin Yhdysvalloissa on tällä hetkellä testivaiheessa myös seniori-ikäisille suunnattu deittisovellus nimeltään Stitch.

Älä vertaile vaan ole avoin uudelle

Viisissäkymmenissä ja sitä myöhemmin deittimarkkinoille palaavilla on takanaan pitkiä suhteita. Uusia ihmisiä ehkä tahtomattaankin vertaa entiseen kumppaniin. Älä heti tyrmää treffeillä kaikkea uudelta tuntuvaa – vaikket löytäisi sielunkumppaniasi, saatat löytää vaikka uuden harrastuksen tai ystävän.

Lähteet: Huffingtonpost.com, Money.usnews.com, 50plus-club.ie, Money.usnews.com, Aarp.org

Deittipalvelut kukoistavat netissä

Huomenta Suomessa kerrottiin helmikuussa 2013 netin deittipalveluista ja niiden suosiosta. Katso videoklippi alta.

Lue myös:

    Uusimmat