Kyllästyttääkö perinteinen hyasintti-istutus? Tee tänä jouluna näin

Joulukukat piristävät ja kaunistavat kotia, ja niillä saa pienellä rahalla ja vaivalla luotua jouluista tunnelmaa. Kukat kestävät tavallisesti useita viikkoja oikein hoidettuina, joten niistä pääsee nauttimaan pitkään. Trendikkäät leikkaavat hyasintit maljakkoon tänä jouluna.

Hyasintti on yksi Suomen suosituimmista joulukukista. Paitsi että se kukkii upeasti se myös levittää perinteistä joulun tuoksua. Hyasintti on myös joulukukista edullisin, joten sen avulla on helppo loihtia ympärilleen joulutunnelmaa.

Suosituin hyasintti on vaaleanpunainen, joskin valkoisen hyasintin suosio on ollut viime vuosina nousussa. Lisäksi kukkaa saa myös upean sinisen värisenä. Hyasintin nuput aukeavat huoneenlämmössä muutamassa päivässä.

Hyasintti viihtyy viileässä. Se kannattaa nostaa yöksi viileään jotta kukinnosta pääsee nauttimaan pidempään. Hyasinttia ei saa kastella liikaa, muuten sen varsi venyy. Jos varsin kuitenkin pääsee venähtämään liian pitkäksi, sen voi tukea tikulla, jotta kukka ei painu alas ja varsi katkea.

Koristehelmiä ja kiiltäviä nauhoja

Hyasintteja voidaan asetella useampiakin samaan ruukkuun ja lisätä koristeeksi vaikka sammalta, havuja tai koristekiviä. Mikäli perinteinen hyasintti-istutus kyllästyttää, käytä sitä leikkokukan tapaan. Leikkaa hyasintti irti sipulista ja laita se maljakkoon yksin tai yhdessä vaikka tulppaanien kanssa. Maljakon pohjalle voi myös tiputella koristekiviä, joulukoristehelmiä tai -palloja. Voit myös laittaa hyasintin sipuleineen maljakkoon, niin että vesi yltää sipulin tyveen asti. Viimeistele koristelu ohuin koristenauhoin.

Muistathan kuitenkin, että hyasintin voimakas tuoksu saattaa aiheuttaa astmaatikoille ja allergikoille oireita.

Lähde: Kauppapuutarhaliitto

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat