"Kyllä tätä on odotettu" – liigauransa avausrysän iskenyt HIFK-pakki paljasti osumansa taustan

1:41
HIFK:n Tobias Winberg kommentoi ensimmäistä liigamaaliaan ja voittoa Jukureista.

Tobias Winberg pääsi tuulettamaan ensimmäistä maaliaan jääkiekon SM-liigassa, kun hän ampui HIFK:n voitto-osuman Jukurien kaaduttua vieraissa 2–0. 22-vuotias puolustaja avasi ottelun jälkeen tilanteeseensa punomaa juonta.

Winberg oli aiemmin tahkonnut 53 ottelua SM-liigassa ilman maalia, mutta 54. pelissä helähti. Anton Lundell teki maskia, kun puolustajan laukaus kantoi hedelmää.

– Kyllä tätä on odotettu. Minulla oli yksi hyvä (paikka) aiemmin, ja silloin yritin patjan yli. Ajattelin, että yritän taas, kun "Dykki" (Sebastian Dyk) laittoi aika hyvän syötön siihen ja pääsin ihan yksin kävelemään. Sinne se meni tällä kertaa, Winberg kertasi C Morelle.

1:07
Näin Tobias Winberg teki ensimmäisen SM-liigamaalinsa.

HIFK oli viimeksi lyönyt Jukurit keskinäisessä ottelussa kotonaan marraskuun lopussa 11–1, mutta Winbergkin odotti nyt toisenlaista taistoa, ja sellainen nähtiinkin.

Jukurien viiden ottelun mittainen kotivoittojen putki tuli varsin tasaisten kenttätapahtumien jälkeen päätökseensä. Anton Lundell löi lopussa sinetin HIFK:n toisen maalin muodossa tyhjiin.

– Oli tiukka matsi, mitä odotettiin. Täällä Mikkelissä on aina vaikeaa pelata. Hyvä, että saatiin kairattua, eikä tullut yhtään omiin, Winberg kommentoi.

Winberg on pelannut liigaotteluita kolmella aiemmallakin kaudella. Viime kaudella hän pääsi tositoimiin 30 ottelussa, nyt oli vuorossa tämän kauden 18. koitos. Tältä kaudelta tuloksena ovat nyt pisteet 1+1.

– Nyt on ollut kiva pelata, kun on tullut enemmän vastuuta ja olen kunnolla päässyt pelaamaan joka pelissä.

– Tästä vain parantaa, Winberg ruoti.

HIFK on SM-liigassa neljäntenä, Jukurit nyt 13:ntena.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja