KUVAT: Tässä se on - Nokian 13 vuotta sitten kehittämä tabletti ilmielävänä

Nokian kehittämää Lumia 2520 Windows-tablettia ehdittiin odottaa pitkään ja hartaasti ennenkuin laite lopulta julkistettiin viime vuonna.

Ennen 2520:n julkistusta ihmeteltiin laajasti, miksi Nokia ei ollut kehittänyt vastinetta Applen suositulle iPad-tabletille.

Tiedossa ei tuolloin ollut, että Nokia oli itse asiassa kehittänyt oman tabletkoneensa jo reippaasti ennen Applea, vuonna 2001.  Laite ei kuitenkaan koskaan tullut myyntiin.

Kyseessä oli M510-niminen laite, joka on melko erikoinen näky. Kun Nykyään tablettien näyttöjä kiertää vain ohuet kehykset, niin M510:n tapauksessa kehykset ovat suorastaan massiiviset. Kuvat paljastavat myös, että kyseessä oli sangen paksu kone tabletiksi.

Laitteen kummallakin reunalla on useita fyysisiä painikkeita, kun taas alareunassa on kaiuttimet. Laitteen yläreunassa kiiltelee Nokian logo. Laitteen muotokieli mukailee Nokian vuosituhanteen vaihteen kännyköiden designia.

M510 on siis jo 13 vuoden ikään ennättänyt laite ja se luonnollisesti näkyy. Tällaisenaan laitteesta tuskin olisi tullut maailmanlaajuista hittiä. Mieleen tulee kuitenkin väistämättä, miten olisi käynyt, jos Nokia olisi tuolloin alkanut panostaa tabletkoneiden kehitykseen.

Lue myös:

    Uusimmat