Kuvat: Kaunis minkä ikäisenä tahansa – Jyväskylän Huoneteatterin naiset kuvasivat alastonkalenterin

Jyväskylän Huoneteatterin naiset poseeraavat alasti Keski-Suomen Syöpäyhdistyksen vertaistukitoiminnan hyväksi.

Kalenteritytöt-näytelmässä keski-ikäiset rouvat yrittävät kerätä rahaa syöpäyhdistyksen hyväksi. Koska mikään muu ei toimi, he päättävät kokeilla nakukalenteria.

Nyt näytelmä on tullut todeksi.

Jyväskylän Huoneteatterin naiset paitsi näyttelevät kyseisessä näytelmässä, myös poseeraavat alasti Keski-Suomen Syöpäyhdistyksen vertaistukitoiminnan hyväksi.

Jyväskylän Huoneteatterissa perinteenä on ollut, että näytelmän kuvista tehdään kalenteri.

– Emme lähteneet tähän pelkillä hupikuvilla, kuten näytelmässä. Joukossamme on huippuvalokuvaaja, Hanna-Kaisa Hämäläinen, joten päätimme kuvata eri-ikäisiä naisia ilman photoshoppausta, sellaisinaan, kertoo Raili Kivelä, Kalenteritytöt-näytelmän tuottaja ja Jyväskylän Huoneteatterin puheenjohtaja.

– Miksi tehdä jotakin naurettavaa keski-ikäisistä naisista, jotka riisuutuu alasti? Nainen voi olla todella kaunis minkä ikäisenä tai -kiloisena tahansa, miten ryppyisenä tai arpisena tahansa.

Kuvagalleria 4 kuvaa - katso

Kalenteritytöt-näytelmässä käytettyjä kalenterikuvia


Ihminen sellaisena kuin hän on

Ammattikuvaajana joutuu silottelemaan kaikenlaiset rypyt ja ihokarvat pois esimerkiksi kuvaamistaan mainoksista. Dokumentaarisessa kuvauksessa ihminen on sellaisena kuin hän on.

Näytelmässä on mukana lähes 80-vuotiaita naisia. Ajatus alastonkalenterista tuntui aluksi jännittävältä, mutta näyttelijät suostuivat.

– Näyttelijät luottivat siihen, että jos Huoneteatterissa jotakin tehdään, se tehdään tyylillä. Kuvissa on myös maskeeraaja, ohjaaja ja ihminen tuotantotiimistä, koska ihan 12 naisroolia ei näytelmässä ole.

Syöpäyhdistyksen tukemisen lisäksi kalenteri on kertomus naiseudesta.

– Halusimme tehdä statementin: maailma on täynnä niin sanotusti "kuvankauniita" naisia (mainoskuvissa). Meidän mielestämme kauneus on sitä, että elämä näkyy. Halusimme näyttää sen. Tässä ei ole riettaita kuvia, joita näkee filmeissä autohuoltamon öljyisellä seinällä. Nämä ovat pin up -kuvien sijaan sellaisia, jotka voisivat olla missä vain näyttelyssä.

Kuvagalleria 8 kuvaa - katso

Jyväskylän Huoneteatterin naisten kalenteri


Kalenterityttöjen ensi-ilta 4.7.2015 Jyväskylän Huoneteatterissa.

 

Lue myös:

    Uusimmat