Kuvaajien hassu väite: Hääkakun kanssa pelleily voi johtaa myöhemmin parin eroon

7:43
Mialliset ovat vuoden 2019 kuumimmat häätrendit? Aiheen tiimoilta Huomenta Suomen vieraana olivat häämessutuottaja Paula Kirvesmäki ja yrittäjä Henna Koste.

Hääkuvaajat uskovat, että hääkakun leikkaus osoittaa, onko avioliitto luotu kestämään, kertoo brittiläinen uutissivusto The Sun.

Häät ovat täynnä mitä erilaisempia perinteitä. Morsian esimerkiksi noudattaa pukeutumisessaan tuttua ja sitäkin tärkeämpää sanontaa: ”jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja jotain sinistä”. Lisäksi sukkanauhan ja morsiuskimpun heitto ovat oleellinen osa häihin suunniteltua ohjelmaa.

Myös hääkakun leikkaaminen on merkittävässä osassa häitä ja perinteitä. Uskotaan, että se, kumpi morsiusparista ehtii kakun leikkaamisen yhteydessä polkaista jalallaan lattiaan ensimmäisenä, määrää yhteisessä taloudessa kaapin paikan.

Tämä väite saattaa pitää kutinsa vähän toisenlaisessa merkityksessä, mikäli on hääkuvaajiin uskominen.

Sotkeminen on merkki epävakaasta parisuhteesta

The Sun listasi joitakin merkkejä, joiden pohjalta pystyisi leikkisästi ennustamaan, mitkä liitot kukoistavat ja mitkä liitot vastaavasti päättyvät eroon.

Vaikka kuvaajilla olikin asian suhteen mitä erilaisempia teorioita, yksi teoria erottui ylitse muiden: hääkakun leikkaus ja siihen liittyvät lieveilmiöt.

Eräs valokuvaaja on täysin varma siitä, että jos tuore aviopari sotkee hääkakulla paikkoja, pari tulee varmasti eroamaan.

– Yleensä sulhanen viskoo kakkua ympäriinsä toisten kasvoille. Samalla hän saa juhlavieraat hämilleen ja nolostumaan, toinen kuvaaja komppaa.

– Olen nähnyt tämän tapahtuvan muutamia kertoja ja kaikki tällaiset avioparit ovat päätyneet eroon, hän jatkaa.

Kaikki avioparit eivät sotke kakulla ainoastaan juhlavieraiden juhlatamineita tai kasvoja, vaan monissa tapauksissa morsiuspari sotkee toistensa kasvot kakulla – ”ihan vaan läpällä”. Yksi kuvaajista pitää tätä erittäin selvänä merkkinä siitä, että parin suhde on epävakaalla pohjalla.

– Joskus he molemmat ovat leikissä mukana, mutta usein miten se, joka saa kakusta naamaansa, suuttuu tai menee tilanteesta täysin lukkoon, yksi kuvaajista summaa.

Hääkuvilla myös merkitys liiton kestävyyteen

Hääkuvaajien käymästä keskustelusta käy myös ilmi, että hääkuvilla on tärkeä merkitys avioliiton kestävyyden kannalta.

Jos esimerkiksi morsian kehottaa valokuvaajaa ottamaan uusia kuvia siksi, että hänestä sulhanen ei ole aiemmin otetuissa kuvissa tarpeeksi onnellisen näköinen, on merkki siitä, ettei liitto tulee kestämään kauaa.

– Eräs tällainen pari erosi vuosi myöhemmin. Osasin ennustaa asian jo etukäteen, sillä mies näytti kihlakuvissa paljon onnellisemmalta, kuvaaja kertoo esimerkkinä.

Kuvaajat ovat myös pistäneet merkille, että ne avioparit, jotka käyttäytyvät toisiaan kohtaan kunnioittavasti ja rakastavasti stressaavan hääpäivän aikana, tulevat mitä luultavimmin pysymään yhdessä pitkään.

Heidän mielestään tämä on merkki siitä, että pariskunta tulee selviämään kaikista elämän haasteista yhdessä myös jatkossakin – onhan hääpäivä pahimmillaan täynnä erilaisia vastoinkäymisiä.  

Lähde: The Sun

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja