Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Hääkakku mietinnässä? Ota huomioon nämä asiat

Häiden alla morsiuspari joutuu pohtimaan monia asioita ja tekemään lukemattomia päätöksiä ennen tärkeää päivää. Hääkakun valinta on yksi juhlan merkittävimmistä yksityiskohdista. Sen täytyy olla paitsi kaunis, myös suussa sulava, ja sopia morsiusparin lisäksi myös juhlavieraille sekä hääjuhlan tunnelmaan.

Häitä suunnitellessa hääkakku kannattaa ottaa to do -listalle mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

– Suosittelen aina hääparia varaamaan kakun mieluiten jo silloin, kun paikka ja juhlan päivämäärä ovat tiedossa. Tuolloin ei vielä tarvitse päättää kakun makua, raaka-aineita tai ulkonäköä, vaan se, mistä konditoriasta kakun haluaa. Kesän kiireisinä hääviikonloppuina kondiittorit voivat valmistaa vain tietyn määrän käsin tehtyjä kakkuja, minkä vuoksi ajoissa varaaminen on tärkeää, kondiittorimestari Eero Paulamäki Karl Fazer Cafésta perustelee.

Kondiittorimestarin vinkit hääkakun valintaan:

 • Mieti ensiksi, mitä häissä syödään! Onko pääruokana tuhtia perinneruokaa, buffet vai kevyt juhla-ateria? Tuhdille pääruualle kannattaa valita keveä kakku ja päinvastoin.

• Missä hääjuhla-ateria syödään? Jos ruokailu tapahtuu cocktail-tyyppisesti seisten, ei kakkua kannata rakentaa kovin monimutkaiseksi. Jos ruokailu tapahtuu katetussa pöydässä, voi kakkukin olla moniulotteisempi.

MUISTA: Ei ole tyhmiä kysymyksiä! Kysy kondiittorilta rohkeasti kaikki mieltä askarruttavat kysymykset.

• Onko häillä teemaväri? Kakunkin voi sävyttää teemavärin mukaiseksi – se vaikuttaa myös kakun raaka-aineiden valintaan.

• Mitkä ovat hääparin makumieltymykset? Suklaista vai marjaista? Kuohkeaa vai kosteaa? Jos hääparin makumieltymykset eivät kohtaa, voi ottaa kaksikin kakkua. Silloin kuitenkin kannattaa huomioida se, että vieraat kyllä maistavat kumpaakin eli kakkua pitää olla tarpeeksi.

Mikä on häiden vuodenaika? Kesäkuukausina kannattaa välttää helposti sulavia tai pilaantuvia raaka-aineita. Kesällä maistuvat myös keveämmät maut. Syys- ja talvihäissä maistuvat vahvemmat, suklaiset maut.

• Muista erityisruokavaliot! Jos vieraslistalla on muutamakin keliaakikko tai gluteenitonta ruokavaliota noudattava, kannattaa hääkakku valmistaa kokonaan gluteenittomana. Tarkista myös muut yliherkkyydet, kuten laktoosi ja pähkinäallergiat!

Myös kevennysmies Mika Tommola pääsi testaamaan samppanjamoussea sisältävää hääkakkua:


Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Lähde: Fazer

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja