Kuva: No nyt on Jari-Matti Latvalalla pirtsakka uusi ralliauto! – "Tarkoitus on toki kilpailla sillä"

1:47
Jari-Matti Latvalan johtaman Toyota-tallin Kalle Rovanperä ajoi rajusti ulos Kroatian MM-rallissa huhtikuussa.

Toyotan rallitallin päällikkö Jari-Matti Latvala on ahkeroinut Tuurissa sijaitsevalla työpajallaan sitten parin viikon takaisen Kroatian MM-rallin. 

Latvala on hankkinut jälleen yhden version suosikkikilpuristaan Toyota Celica GT-4:sta (kuva alla). Tällä kertaa myös väritys on uudenlainen. Aiemmissa Celicoissa Latvalalla on ollut puna-keltainen väritys, mutta nyt hankitussa ralliautossa on pirteän keltainen ulkoasu.

– Olen ostanut tämän auton asiakastilaisuuksia varten. Tarkoitus on toki kilpailla sillä historic-kisoissa, kunhan se on taas mahdollista, Latvala viestitti MTV Urheilulle. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

– Meillä oli tarkoitus ajaa Pohjanmaa-rallissa (18.-19. kesäkuuta), mutta joudumme siihen aikaan matkustamaan Kenian MM-ralliin. Tarkoitus olisi sen sijaan ajaa Korpilahden kesärallissa, Latvala jatkoi.

Latvala ja keltainen Celica saatetaan siis kaiken loksahtaessa paikoilleen nähdä tositoimissa 12. kesäkuuta perinteisessä rallipitäjässä Korpilahdella.

Tuurilainen on sopinut Toyotan isojen pomojen kanssa, että saa kilpailla historic-kisoissa, kunhan tallipäällikön kiireiltään ehtii. Tänä vuonna Latvala on ehtinyt ajaa yhdessä Toyotan testikuskin Juho Hännisen kanssa kotikonnuillaan Mesikämmen-rallissa helmikuussa.

– Odotan kyllä innolla, että pääsen taas ajamaan omalla autolla. Kun aloitin tämän työn, sanoin, että haluan jatkaa kilpailemista myös itse. Olen ajanut yhden rallin tänä vuonna ja olisi hienoa päästä taas Toyota Celican rattiin, Latvala kertoo WRC.comin verkkosivuilla.

– Suunnittelin osallistuvani joihinkin historicin EM-sarjan kisoihin, mutta koronaviruksen takia niitä ralleja on ollut vähän vaikea päästä ajamaan. Pitää myös muistaa, että olen nyt 110-prosenttisesti Toyotan tallopäällikkö.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja