Jari-Matti Latvala kertoi Sebastien Ogierille antamastaan vinkistä: "Hän oli nopein"

3:26
Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kommentoi tallin upeaa kaksoisvoittoa ja voittotaistelua: "On ollut stressaava päivä"

Jari-Matti Latvalalla on takanaan ensimmäinen neljännes Toyotan tallipäällikön tehtävissä.

Latvala on päässyt pomon roolissa juhlimaan menestystä heti ensimmäisissä MM-ralleissa. Kauden avanneessa Monte Carlon rallissa Sebastien Ogier ja Elfyn Evans toivat tiimille kaksoisvoiton. Helmikuussa Kalle Rovanperä ajoi kakkoseksi Rovaniemellä, ja muutama viikko sitten Ogier ja Evans takasivat tiimille jälleen maksimipisteet Kroatian asvalttikisassa.

Toyota johtaa valmistajien MM-sarjaa, ja Ogier keikkuu kuljettajien pistetaulukon kärjessä, kun takana on kolme osakilpailua.

– Olemme saaneet todella hienon alun kauteen, tallipomo Latvala summaa sarjan virallisilla nettisivuilla.

Latvala keulakuvana

Latvalan näkyvimpänä tehtävänä on toimia MM-ralleissa tallin keulakuvana median suuntaan. Kisaviikonloppujen ulkopuolella Latvalan tehtävät muodostuvat arkisemmista hommista.

– Minulla on toimisto Jyväskylässä (Toyotan päämajassa), mutta pandemiatilanteen vuoksi olen tehnyt paljon töitä kotitoimistossani. Minun täytyy sanoa, että pidän tästä tilanteesta. Olen nauttinut siitä, etten ole sidottuna yhteen paikkaan. Olen matkustanut pitkään maailmalla, enkä ole vielä valmis viettämään kaikkea aikaani työpöydän takana.

– Viimeisen viikon aikana olen ollut Tallinnassa tarkastelemassa toimintaamme Virossa. Käyn siellä kahdesti kuussa. Viikon aikana olen kaksi päivää Jyväskylässä ja lisäksi olen kotona, mikä on hyvä asia. Silloin voin vilkaista myös omia bisneksiäni, kertoo Latvala, jonka yritys muun muassa rakentaa ja huoltaa historic-luokituksen ralliautoja.

Latvala on MM-sarjan kautta aikain kokenein kuljettaja, joten hän pyrkii antamaan tukea Toyota-tähdille rallien aikana. Latvala nostaa esiin tapauksen Monte Carlon rallista.

– Seb mietti, tekisikö hän samanlaisen rengasvalinnan kuin Thierry Neuville oli tehnyt aamulla ja ottaisi käytetyt renkaat. Juttelin Sebin kanssa renkaista ja myös lähtöpaikasta muistuttaakseni häntä parista asiasta ja antaakseni hänelle ehkä lisää luottamusta omasta kokemuksestani.

– Totta kai hän teki itse päätöksen renkaista, mutta hän otti mukaansa ehdottamani uudet renkaat ja hän oli nopein. Pidän kuskien kanssa työskentelystä ja ratkaisujen löytämisestä, Latvala sanoo.

Nautinnollisia aikoja

Latvalan mukaan ensimmäiset neljä kuukautta Toyotan tallipäällikkönä ovat olleet nautinnollisia.

– Minun täytyy sanoa, että siitä tulee erityinen tunne, kun näen oman nimeni työnimikkeeni vieressä. Olen siitä erittäin ylpeä, mutta ymmärrän myös sen, että tässä työssä pitää työskennellä kovasti ja minuun kohdistuu odotuksia.

Latvalan ja Toyotan seuraava haaste on Portugalin MM-soraralli, joka ajetaan ensi viikolla.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja