Mainos

Kuusiviikkoinen vauva on käynyt läpi jo yhdeksän leikkausta ja yli 20 verensiirtoa – tarvitsee kipeästi uutta sydäntä

Kipeästi uutta sydäntä tarvitseva kuusiviikkoinen vauva on elämänsä aikana joutunut käymään läpi useita leikkauksia, yli 20 verensiirtoa ja kaksi sydämenpysähdystä. Tulevaisuudesta ei ole takeita. 

Nyt kuusiviikkoisesta Charlie Douthewaitesta tuli nuorin sydämensiirtolistalle joutunut potilas sen jälkeen, kun lääkärit totesivat lapsen kärsivän vakavasta sydänviasta, sydämen vasemmanpuoleisesta vajaakehityksestä, raskausviikolla 20 tehdyssä ultraäänitutkimuksessa.

Seitsemän päivän ikäisenä Charlie kärsi ensimmäisestä sydämenpysähdyksestään, josta lähtien häntä on pidetty elämää ylläpitävässä hoidossa. Pojan vanhemmat Tracie Wright ja StevenDouthewaite saivat hyvin varhaisessa vaiheessa tietää, että heidän lapsensa ei pääsisi kotiin ilman uutta sydäntä.

– Olimme totaalisessa shokissa. Etenkin siksi, että kaksi muuta raskautta olivat sujuneet ilman komplikaatioita. Oman lapsen kärsimyksen katseleminen on jokaisen vanhemman pahin painajainen, vanhemmat kertovat.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Olemme lakanneet elämästä huomista varten, meidän on täytynyt keskittyä vain tähän hetkeen. Joka tunti, joka minuutti asiat voivat muuttua, joten pyrimme vaalimaan jokaista hetkeä, jotka saamme viettää hänen kanssaan.

Vaikka Charlie tarvitsee kipeästi uutta sydäntä, se tuottaa vanhemmille hyvin ristiriitaisia tunteita. Jonkun toisen lapsen on täytynyt menettää elämänsä, että heidän lapsensa saisi mahdollisuuden omaansa. Silti he toivovat enemmän kuin mitään, että uusi sydän löytyisi mahdollisimman pian.

Joka päivä ihmisiä kuolee elinsiirtojonoon

Sydämen vasemmanpuoleinen vajaakehitys on synnynnäinen sydänsairaus, jonka seurauksena lapsen sydän ei kehity normaalisti. Äiti Tracey kuvailee sydänvikaisen lapsen synnytystä pelottavaksi kokemukseksi.

– Kun hän syntyi, hänet vietiin heti pois. Steven ja minä emme saaneet pitää häntä sylissämme ennen kuin sinä aamuna, kun hänet vietiin ensimmäiseen leikkaukseensa. Hän oli niin kaunis, ettet voisi koskaan kuvitella, että hänessä olisi mitään vikaa, äiti kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Pojan tulevaisuudesta ei ole takeita, sillä lääkäreiden mukaan valitettava tosiasia on, että lahjoitetuista elimistä on pulaa ja ihmisiä kuolee päivittäin elinsiirtojonoon. Vanhemmat toivovat, että jakamalla tarinansa uusi sydän löytyisi pienelle Charlielle ennen kuin on liian myöhäistä.

Lähde: Metro

***

6:08

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.