Kuusi asiaa, jotka voit oppia isovanhemmilta

Bustle.com keräsi Yhdysvaltain kansallisen isovanhemmuuspäivän kunniaksi elämänviisauksia, jotka voi oppia vain isovanhemmilta. 

Aika kuluu eri nopeuksilla

Jos puhut kenen tahansa isovanhemman kanssa tarpeeksi kauan, huomaat, miten oudolla tavalla aika kuluu. He saattavat puhua pitkäänkin elämänvaiheistaan, jotka itse asiassa olivat vain lyhyitä pätkiä, ja hypätä kokonaan pitkienkin aikakausien yli. Tärkeältä vaikuttavat tapahtumat saattoivat olla vain välähdys heidän pitkässä elämässään.

Kyse ei ole vain muistin heikkenemisestä, sillä ajan kuluminen on outo asia. Kun takanasi on vain 20 vuotta kokemuksia, joista suuren osan olet jo unohtanut, voi helpottaa ajatella, että helvetistäkin selviää vain menemällä eteenpäin. Elämässä ei voi kääntyä takaisin.

Mikään ei ole niin kuin ennen

Kaikki tykkäävät vitsailla siitä, miten isovanhemmat ajattelevat kaiken olleen ennen paremmin ja pahemmin – samanaikaisesti. Itseasiassa he ovat oikeassa. Muutos on aika jonkin sorttista hakuammuntaa. Joissain asioissa yhteiskunta kehittyy, mutta joissain asioissa se ottaa jopa askelia taaksepäin. 10 kilometrin kävely kouluun ei ollut herkkua, mutta lasten leikkiminen ulkona ilman tietokoneruutuja oli mahtavaa. Tämä muutosten puiminen tulee aina olemaan isovanhempien juttu – ja sinunkin sitten kun olet itse vastaavassa iässä.

Elät vain kerran

Tämän mantran toistaminen on helppoa, mutta toteuttaminen  vaikeampaa. Isovanhemmat vaikuttavat kuitenkin hallitsevan hetkestä nauttimisen olivat sitten uima-altaalla Floridassa tai ratsastamassa kamelilla hiekkadyyneillä. Mikään hetki ei ole parempi kuin nykyhetki.

Älä stressaa pikkuasioista

Tämä on toinen elämänfilosofia, joka on paljon helpommin sanottu kuin tehty. Ehkä läikytit punaviiniä beigelle puserollesi, ehkä et osaa enää lakata kynsiäsi yhtä hienosti kuin ennen. Ehkä ylireagoit pieneen vastoinkäymiseen. Älä huoli, näistä kaikista voi toipua. C’est la vie.

Ihmissuhteet ovat elämän suola

Mitä tahansa draamaa tai riitoja sinulla onkaan ystäviesi, vanhempiesi tai kumppanisi kanssa, isovanhempasi ovat kokeneet vastaavan aiemmin. Olivat heidän omat perhesuhteensa sitten onnistuneita tai ajoittain riitaisia, isovanhemmat tietävät että päivän päätteeksi kaikki, mitä sinulla todella on, ovat ihmiset elämässäsi.

Sinä selviät kyllä

Isovanhempasi ovat todennäköisesti käyneet läpi lukuisia henkilökohtaisia ja työhön liittyviä kriisejä. Isovanhemmat kuuntelevat mielellään murheitasi, mutta samalla he tietävät, että pääset niistä kyllä yli. Niin hekin pääsivät.

Kansallista isovanhemmuuspäivää vietettiin Yhdysvalloissa 13. syyskuuta.

Lähde: Bustle.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja