Kiti Samulin jatkaa Hyrsylän mutkan pomona Aira Samulinin jalanjäljissä: "Tuntuu, ettei mummo ole mihinkään lähtenytkään"

Erikoishaastattelussa Kiti Samulin 14:20
Kiti Samulin ja isoäiti Aira Samulin lähentyivät entisestään 14 yhteisen työvuoden myötä.

Aira Samulin nimitti pojantyttärensä Kiti Samulinin Hyrsylän mutkan toimitusjohtajaksi juuri ennen kuolemaansa viime syksynä. Hyrsylän mutka on Aira Samulinin Lohjalle rakentama, karjalaistyylinen pihapiiri, jossa on vieraillut vuosikymmenten aikana bussilasteittain vieraita.

Hyrsylän mutkan emäntä ja toimitusjohtaja Kiti Samulin kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa isoäitinsä poismenon tulleen hänelle täytenä yllätyksenä.

– Kaksi päivää aikaisemmin olin siivomassa ja täyttämässä jääkaappia, kun oli vieraita tulossa. En tiennyt, että jää viimeiseksi tapaamiseksi. Ei ollut mitään merkkejä siitä, Samulin sanoi.

Hän kertoo iloitsevansa siitä, että mitään ei jäänyt kuitenkaan sanomatta.

– Mitään ei jäänyt sanomatta tai kysymättä. Vaikka emme olisi nähneet, niin soitimme joka päivä monta kertaa.

Vierailun piti kestää vain hetken, mutta lapsenlapsi jäikin mummolleen töihin

Kiti Samulin tuli Hyrsylän mutkaan töihin yli 14 vuotta sitten. Aluksi hänen piti tulla vain lepäilemään mummon luo ja miettimään hetkeksi elämänsä suuntaa. Hän kuitenkin jäi lopulta paikkaan töihin, ja otti vähitellen lisää vastuuta.

– Aira oli ihan paras pomo. Hän antoi minun itse havainnoida ja oppia. Aloin pikku hiljaa hoitaa lisää ja lisää asioita, että hän voi keskittyä muuhun.

Aira Samulin menehtyi viime lokakuussa 96-vuotiaana. 

– Aira on Hyrsylän mutkassa koko ajan läsnä. Joka tilanteessa ja tavarassa hän tulee mieleen. Tuntuu, ettei mummo ole mihinkään lähtenytkään.

Katso yllä olevalta videolta Kiti Samulinin koko haastattelu

Lue myös:

    Uusimmat