Kuulostaako sinun kodiltasi? Tämä on pielessä suomalaisten sisustuksessa

Sisustussuunnittelija Milla Alftan kertoo, mikä suomalaisten kotien sisustuksessa yleisimmin menee pieleen.

Vääränkokoiset kalusteet

Ihmiset vievät muuttaessaan toisenlaiseen ja -malliseen kotiin hankitut kalusteet uuteen asuntoon. Jos pohjaratkaisu on kovin erilainen, kalusteet eivät välttämättä enää toimi.

Valaistus

Huoneessa on yksi kattovalo, jossa on tasan yksi säätö: päällä tai pois päältä. Hienot materiaalit menevät hukkaan, jos niitä ei tuoda valolla esiin.

Valaistuksen tulisi olla turvallinen, sisustuksen kauniita piirteitä korostava sekä eri toimintoihin ja tunnelmiin soveltuva. Lisäksi sitä on oltava riittävästi.

Vähäiset säilytystilat

Suomessa asutaan aika pienissä neliöissä verrattuna moneen muuhun Euroopan maahan. Säilytysratkaisujen pitäisi olla kompakteja.

Yhtenäisyyden puute

Suomalaisissa kodeissa on monesti sekalaisia kalusteita, jotka pitäisi jotenkin nivoa yhteen. Perittyjä huonekaluja, Ikeaa ja muita sinänsä kivoja elementtejä ei osata yhdistää kokonaisuudeksi.

Ilmeen saa viimeisteltyä vaikka seinäpintamateriaaleilla. Esimerkiksi tummien kalusteiden ja valkoisten seinien välinen kontrasti voi olla liian jyrkkä, jolloin seinämaalit, tapetit ja muut mielenkiintoiset pintamateriaalit yhtenäistävät ilmettä ja tuovat kodikkuutta.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja