Älä tee näitä sisustusvirheitä!

Casasugar.com-sisustussivustolla on mainittu kymmenen kamalinta virhettä, jotka kodin sisustaja voi tehdä.

On hyvä, jos jokainen sisustaa kotinsa oman maun mukaan, trendejä seuraamatta. Makuasioista ei voi tietenkään kiistellä, mutta joitakin sisustusratkaisuja ei voi puolustella edes käytännöllisyydellä.

Yhteensopivat huonekaluryhmät

Jos ostat makuuhuoneeseen valmiin huonekaluryhmän, huone näyttää näyttelytilalta. Se on tylsä sekä visuaalisesti raskas. Valinta osoittaa myös sen, ettet välitä persoonallisesta tyylistä, kun annat toisten tehdä suunnittelutyön.

Tekokukat pihalla

Tekokukat ovat halvan näköisiä eivätkä ikinä näytä yhtä virkeiltä kuin aidot kasvit. Niiden istuttaminen pihalle on suorastaan synti.

Liiallinen tilpehööri

Koriste-esineissä ei sinällään ole mitään pahaa, varsinkaan jos ne ovat matkamuistoja tai taide-esineitä. Mutta koko seinän peittävä koristehylly näyttää sotkuiselta. Jos et raaski luopua esineistä, pidä vain osaa esineistä kerrallaan esillä.

Muoviset huonekalunpäälliset

Huonekaluja suojaavat muoviset päälliset ovat ehkä olleet muotia 60-luvulla, vaikka olivat silloinkin kammottavia. Ne ovat epämukavia, narisevia ja rumia. Ovathan vaatteetkin vaarassa joutua kahviläikkien uhriksi, mutta eivät ihmiset silti kävele sadetakit päällään niitä suojellakseen.

Teemahuoneet

Jos asut veden äärellä, on suotavaa, että sisustukseesi kuuluu meriaiheisia koriste-esineitä. Jos seinällä roikkuva ankkuri on aitoa vintagea, mikä sen parempi. Mutta koko huoneen sisustaminen tietyn teeman mukaan on mautonta. Asiaa pahentaa, jos Bali-henkinen huone sijaitsee oikeasti keskellä maaseutua.

Tyynyvuori

Onko sohvasi niin täynnä tyynyjä, ettei sillä voi istua? On sanomattakin selvää, että olet tehnyt suuren virheen sisustuksessa.

Koristellut vessanpytyn kannet

Jos haluat kylpyhuoneeseen uutta ilmettä, voit vaihtaa suihkuverhon, ripustaa tauluja seinille tai maalata seinät. Mutta jätä pytty rauhaan. Älä edes harkitse ostavasi monta kymppiä maksavaa simpukoilla ja merihevosilla koristeltua istuinosaa.

Johtoviidakko

Johtomytty ei ole vain ikävän näköinen vaan myös uhka paloturvallisuudelle. Käytä langattomia laitteita aina kun mahdollista. Jos sekään ei auta, mieti tarvitsetko oikeasti kaikkia laitteita.

Seinään maalattu maisema

Toscanan arkkitehtuuri on kaunista, mutta vain aitona ja aidossa ympäristössään. Seinään maalattu ikkuna Italian maisemineen tai tiiliseinä näyttää teennäiseltä jo kaukaa katsottuna. Voit tuoda rakastamasi maan tunnelmaa esille ripustamalla valkoiselle seinälle valokuvia kohteesta.

Pystysälekaihtimet

Pystysuunnassa aukeavat sälekaihtimet valloittivat koteja 80-luvulla. Ne eivät kuitenkaan ole koskaan näyttäneet tyylikkäiltä. Jos haluat suojata asuntosi auringon valolta ilman että näkymät peittyvät, hanki ohuet puuvillaiset paneeliverhot.

Lähde: www.casasugar.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja