Kuopiossa hattutemppu, ulosajo ja pitkä videotarkistus – Risto Dufvan JYP jatkaa voittojen tiellä

Hämeenlinnan Pallokerho nousi kahden maalin tappioasemasta 6-5-jatkoaikavoittoon KalPaa vastaan Kuopiossa.

HPK:n sankarina toimi Eetu Tuulola, joka teki kaksi maalia. KalPan puolelta Jakko Rissanen mätti hattutempun.

HPK johti ottelua kolmeen eri otteeseen, mutta KalPa nousi joka kerta tasoihin ja meni lopulta kolmannessa erässä ohi.

Alexandre Texierin sekä Rissasen kahdella osumalla KalPa nousi 3-3-tasatilanteesta 5-4-johtoon.

HPK nousi alle kolme minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä 5-5-tasatilanteeseen, kun Jere Innala teki illan toisen maalinsa ja Petteri Nikkilä onnistui maalinteossa.

Jatkoajalla HPK:n Tuulolan voitto-osumaa tarkistettiin videolta todella pitkään. Lopulta tuomiona oli maali.

HPK:n hyökkääjä Philippe Cornet sai suihkukomennuksen kolmannessa erässä, kun hän hutaisi voimalla KalPa-pelaaja.

Jyväskylän JYP otti toisen perättäisen voittonsa SM-liigassa, kun se kukisti Tapparan 4-2-lukemin Tampereella.

Joukkueen uusvanha päävalmentaja Risto Dufva on saanut uudelle pestilleen mainion alun, sillä hän on ollut kaksi ottelua JYP-penkin takana ja molemmista on tullut voitto.

JYP pisti jauhot Tapparan suuhun heti avauserässä, kun Jarkko Immonen, Eric Perrin ja Julius Nättinen onnistuivat maalinteossa ja veivät JYPin nopeasti 3-0-johtoon.

Tappara nousi kuitenkin vielä maalin päähän Ben Bloodin ja Sami Moilasen osumilla, mutta JYPin Jani Tuppurainen viimeisteli tyhjään maaliin loppulukemiksi 4-2.

JYP on enää kahden pisteen päässä alimmasta pudotuspelipaikasta.

Kouvolan KooKoo päihitti toistamiseen Vaasan Sportin, kun se otti 4-0-voiton Kouvolassa.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran eilen perjantaina, jolloin KooKoo otti 5-2-voiton.

Lauantai-illan ottelussa KooKoo meni avuaserässä 2-0-johtoon, kun Miikka Pitkänen ja Kim Strömberg onnistuivat maalinteossa.

KooKoo lisäsi johtonsa kolmeen maaliin toisessa erässä, kun kapteeni Toni Kähkönen teki kauden yhdeksännen maalinsa.

Ottelun päätöserässä Kimi Koivisto onnistui vielä maalinteossa ja vei KooKoon 4-0-johtoon.

Kärpät otti kolmannen perättäisen voittonsa SM-liigassa, kun se voitti Porin Ässät 4-3-lukemin Oulussa.

Kärppien sarjajohto on edelleen 20 pistettä.

Kärpät meni avauserässä 1-0-johtoon, kun Atte Ohtamaa onnistui tekemään kauden neljännen maalinsa.

Ässät nousi toisen erän alussa 1-1-tasatilanteeseen, mutta Nicklas Lasu ja Jani Hakanpää veivät Kärpät 3-1-johtoon.

Jere Seppälä nosti Ässät vielä maalin päähän ja Mikael Saha teki Ässille 3-3-tasoitusmaalin.

Kärpät otti kuitenkin voiton, kun Rasmus Kupari teki rystylaukauksellaan 4-3-voittomaalin.