Kuopiolainen merkkihuolto oudossa käräjäsopassa – IS: Audi-mies vaati autotalon johtajalle rangaistusta varkaudesta ja datavahingonteosta

Mitä auton katsastuksessa tapahtuu? 16:01
Mitä auton katsastuksessa tapahtuu?

Ilta-Sanomat uutisoi tapauksesta, jossa autonsa merkkihuoltoon vienyt Audi-mies sydämistyi parinkymmenen kilometrin koeajolenkistä niin perusteellisesti, että vei asian käräjille.

Lähes 500 000 kilometriä ajettu, vuosimallin 2006 Audi A3 päätyi kuopiolaiselle merkkikorjaamolle kytkimen vaihtoon ja oven saranavaurion korjaukseen.

Huolto itsessään sujui niin kuin pitikin, mutta silti asiaa päädyttiin Ilta-Sanomien mukaan puimaan Pohjois-Savon käräjäoikeuteen.

Auton omistaja nimittäin sydämistyi kytkinremontin jälkeen tehdystä 22,5 kilometrin koeajolenkistä. Mies ei niellyt korjaamopäällikön selityksiä tämän mittaisen ajon tarpeellisuudesta. Omistajan mukaan kohtuullinen pituus koeajolle olisi ollut 5,5 kilometriä.

Haki 2 700 euron korvauksia

Mies teki korjaamon toiminnasta rikosilmoituksen ja vaati käräjillä merkkikorjaamon omistavan autotalon toimitusjohtajalle ja kahdelle korjaamon esimiehelle rangaistusta törkeästä luvattomasta käytöstä, varkaudesta, datavahingonteosta ja ajoneuvon käyttämisestä sekä erilaisia korvauksia yli 2 700 euron edestä.

Varkaudesta sillä perusteella, että mies ei saanut vanhaa kytkintä itselleen, ja datavahingonteosta siksi, että ajotietokoneen nollauksen myötä hän menetti siihen kertyneet tiedot.

Vaatimukset nurin, ei valituslupaa

Audi-huollon mukaan autolla ajettu matka ei ollut poikkeuksellinen. Etenkään, kun auto oli käytettävä saranakorjauksessa yhtiön toisessa toimipisteessä.

Ilta-Sanomat kertoo Pohjois-Savon käräjäoikeuden hylänneen kaikki miehen vaatimukset, eikä Itä-Suomen hovioikeudes antanut asiassa valituslupaa.

Lue myös:

    Uusimmat