Kuolinisku Superliigalle? Jättiseuran pomo tunnustaa kohusarjan tulleen tiensä päähän

8:44
Tulosruutu teki maanantaina selkoa siitä, mistä kohutussa Superliigassa on oikein kyse.

Kuuden Valioliiga-seuran lähtö Euroopan jalkapallojättien yhteisestä Superliigasta tarkoittaa pitkälti koko projektin hautaamista, tunnustaa italialaisseura Juventuksen puheenjohtaja Andrea Agnelli.

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ja Tottenham ilmoittivat tiistaina, etteivät ne ole mukana Superliigassa, josta oli tarkoitus tulla suurseurojen irtiotto Euroopan jalkapalloliitto Uefan johtamasta Mestarien liigasta.

Jäljelle jäivät enää italialaiset AC Milan, Inter ja Juventus sekä espanjalaiset Atletico Madrid, Barcelona ja koko projektin takana ollut Real Madrid.

Juventuksen puheenjohtaja Andrea Agnelli myönsi tiistaina, ettei Superliigalla ole ilman Englannin suurseuroja edellytyksiä jatkaa.

– Rehellisesti sanottuna ei. Se ei nyt näytä siltä, Agnelli kommentoi.

Umpikujasta huolimatta Agnelli näkee, että Euroopan seurajoukkuejalkapallo kaipaa edelleen muutosta tulevaisuuden turvaamiseksi.

– Olen edelleen vakuuttunut tämän projektin kauneudesta, mutta on myönnettävät, että minusta projekti ei ole enää toimintakunnossa, Agnelli kommentoi.

Agnellin mukaan useampi 12 perustajaseuran ulkopuolinen seura on ollut kiinnostunut Superliigaan liittymisestä ennen Englannin kuusikon lähtöä.

Juventus-pomon mukaan raju ulostulo oli ainoa tapa edetä Superliigan perustamisessa.

– Jos olisimme pyytäneet siihen muiden hyväksyntää, niin en usko, että projektia olisi tällä tavalla saatu vietyä eteenpäin, Agnelli sanoo.

– En usko, että alallamme on yleisesti erityisen vilpitöntä ja luotettavaa väkeä, hän heittää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja