"Olen pettänyt teidät" – Liverpoolin omistaja pyytää anteeksi Superliiga-seikkailuaan

8:44
Maanantain Tulosruudussa tehtiin selkoa kohutusta Superliigasta. Mitä 12 suurseuran hanke piti sisällään ja miksi se luotiin?

Jalkapallon kohutusta Superliigasta muiden englantilaisseurojen tavoin vetäytyneen Liverpoolin omistaja John Henry on pyytänyt toimiaan anteeksi seuran edustusjoukkueelta, sen johdolta sekä faneilta.

Liverpool oli yksi kuudesta Valioliiga-seurasta, joka irtautui alun perin Euroopan jalkapalloliiton Uefan järjestämästä Mestarien liigasta ja suunnitteli oman huippuliigansa perustamista.

Liverpoolin omistaja John Henry oli äärimmäisen pahoillaan aiheuttamastaan tilanteesta.

– Haluan pyytää anteeksi kaikilta Liverpoolin kannattajilta viimeisen 48 tunnin aikana aiheuttamaani hämmennystä, Henry kertoo Liverpoolin tiedotteessa.

– Ei tarvitsisi erikseen mainita, mutta sanon kuitenkin, ettei projekti olisi voinut onnistua ilman kannattajien tukea. Viimeiset 48 tuntia teitte sen erittäin selväksi, ettei se tule kestämään. Olemme kuulleet teidät. Minä kuulin teidät, Henry jatkaa.

Samalla Henry halusi osoittaa sanansa manageri Jürgen Kloppille ja Liverpoolin edustusjoukkueelle.

– Haluan pyytää anteeksi Jürgeniltä, pelaajilta ja kaikilta, jotka tekevät kovaa töitä tehdäkseen fanimme ylpeiksi. Heillä ei ole ollut mitään osuutta tähän sekaannukseen.

– Olen tämän seikkailun aikana pettänyt teidät, Henry tunnusti.

12 alun perin mukana olleesta suurseurasta italialaiset AC Milan, Juventus ja Inter sekä espanjalaiset Real Madrid, Barcelona ja Atletico Madrid eivät ole vielä haudanneet ajatusta omasta liigasta. Juventuksen puheenjohtaja Andrea Agnelli kuitenkin totesi tiistaina, ettei Superliigalla ole englantilaisseurojen vetäydyttyä edellytyksiä jatkaa.

– Rehellisesti sanottuna ei. Näyttää siltä, ettei se ole mahdollista, Agnelli totesi lehdistötilaisuudessaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja