Kuningatar Elisabetille jäähyväisiä jättäville tarkat ohjeet – jonotusaika arkulle jopa 30 tuntia

Kuningatar Elisabetin arkulle tuntikausien jonot.

Kuningatar Elisabetin arkku saatetaan keskiviikkona 14. syyskuuta Lontooseen Westminster Halliin, jossa ihmiset saavat käydä antamassa jäähyväisensä rakastetulle monarkille. The Telegraph -lehti on julkaissut tarkan ohjeistuksen paikalle saapuville kansalaisille.

Westminster Halliin odotetaan jopa yli 700 000 kävijää ja odotettavissa saattaa olla jopa 30 tunnin jonotus, lehti kertoo.

Ohjeistuksessa sanotaan, että kannattaa valmistautua seisomaan useita tunteja, sillä istuutumismahdollisuuksia on hyvin vähän. Jonottajille jaetaan rannekkeet, joiden avulla jonosta saa poistua esimerkiksi hakemaan virvokkeita tai käymään WC-tiloissa. Jonotusta valvoo yli 1000 poliisia sekä vapaaehtoista. Jonot ovat avoinna 24 tuntia ja ihmiset joutuvat jonottamaan läpi yön.

Jokainen Westminster Halliin haluava joutuu käymään läpi lentokentiltä tutun turvatarkastuksen. Palatsiin ei saa viedä mukanaan ruokaa eikä juomaa ja laukun on oltava määrätyn kokoinen.

Kiellettyjen tavaroiden lista on pitkä. Muun muassa kukat, kynttilät, pehmolelut ja valokuvat on jätettävä palatsin ulkopuolelle.

The Telegraph -lehti kertoo myös tarkan käyttäytymisetiketin vierailijoille. Kun ihmiset ovat palatsissa on heidän pysyttävä hiljaa. Epäsovinnaista käytöstä tai päihtymystilaa ei sallita. Myös pukeutumisen tulee olla tilaisuutta kunnioittava. Valokuvia ei saa ottaa ja puhelimen tulee olla äänettömällä.

Westminster Hall avataan yleisölle keskiviikkona 14. syyskuuta klo 17.00 ja kuningatar Elisabetin arkku on nähtävillä 24 tuntia vuorokaudessa maanantaihin 19. syyskuuta asti, jolloin järjestetään kuningattaren hautajaiset.

Lue myös:

    Uusimmat