Kuninkaallisasiantuntija antaa arvionsa siitä, mitkä korut yllään kuningatar Elisabet haudataan

Helsinkiläinen Maire työskenteli Buckinghamin palatsissa 60-luvulla – näin hän kuvailee edesmennyttä kuningatar Elisabetia 4:01
Helsinkiläinen Maire työskenteli Buckinghamin palatsissa 60-luvulla – näin hän kuvailee edesmennyttä kuningatar Elisabetia

Kuninkaallisasiantuntija ennusti, että kuningatar Elisabet haudataan vain kahdet korut yllään.

Torstai-iltana 8. syyskuuta menehtynyt kuningatar Elisabet lasketaan haudan lepoon tulevana maanantaina. Metron haastattelema kuninkaallisasiantuntija Lisa Levinson antoi arvionsa siitä, millaisissa koruissa kuningatar lasketaan viimeiseen leposijaansa.

Ennen hautajaisia kuningattaren arkku on yleisön nähtävillä Westminster hallissa. Tänä aikana arkku on koristeltu kuninkaallisilla esineillä, joiden sanotaan olevan miljoonien puntien arvoisia.

Levinson kuitenkin uskoo, että kuningatar haudataan lukuisten kalleuksien sijaan vain kaksien korujen kera.

– Hänen Majesteettinsa on sydämeltään uskomattoman nöyrä nainen, jota ei todennäköisesti pueta mihinkään muihin koruihin kuin yksinkertaiseen kultaiseen vihkisormukseensa ja helmikorvakoruihinsa, Levinson sanoi Metrolle.

Levinsonin mukaan kuningattaren kihlasormus, joka kuului prinssi Philipin äidille Battenbergin prinsessa Alicelle, annetaan todennäköisesti prinsessa Annelle. Hän kertoo, että prinssi Philip oli aikoinaan tiiviisti mukana suunnittelemassa kuningattaren kihlasormusta, joka on koristeltu yhteensä 11 timantilla.

– Hänen Majesteettinsa elämä on aina ollut kuninkaallisen perheen perintöä Isossa-Britanniassa ja Kansainyhteisössä; hänen korunsa muodostavat suuren osan tuota perintöä, Levinson kertoi.


Lue myös:

    Uusimmat