Kuningas Charles ei ole kuollut – tekaistu kuolinuutinen levisi venäläismedioissa

Kuningas Charles palasi julkisuuteen – aloitti pääministeri Sunakin tapaamisen rennolla letkautuksella 0:52
Katso myös: Kuningas Charles astui julkisuuteen ensimmäistä kertaa syöpädiagnoosin jälkeen

Venäläisissä tiedotusvälineissä väitettiin kuningas Charlesin kuolleen.

Venäläisissä tiedotusvälineissä lähti maanantaina 18. maaliskuuta leviämään perätön uutinen, jonka mukaan Ison-Britannian kuningas Charles, 75, olisi kuollut. Virheellisten kuolinuutisten yhteydessä jaettiin tekaistua tiedotetta, jonka väitettiin olevan peräisin Buckinghamin palatsilta.

Tekaistussa tiedotteessa väitetään, että "kuningas menehtyi yllättäen eilen iltapäivällä". Sen päivämääräksi on merkitty 18.3.2024.

The Guardianin Moskovan kirjeenvaihtaja Andrew Roth julkaisi kuvan tekaistusta tiedotteesta X:ssä.

 Venäläismedia levittää uutista kuningas Charlesin kuolemasta tällä erittäin vakuuttavalla tiedotteella, joka näyttää siltä kuin se olisi kasattu OpenOfficella, Roth kirjoittaa X:ssä. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Muun muassa venäläinen Gazeta.ru -sivusto väitti maanantaina 18. maaliskuuta viestipalvelu X:ssä julkaisemassaan "uutisessa", että Charles olisi kuollut. Sivusto kuitenkin kirjoitti hieman myöhemmin niin ikään X:ssä, ettei tieto todennäköisesti pidä paikkaansa.

Britannian Ukrainan suurlähetystö jyrähti myös X:ssä, että Charlesin kuolinuutinen on perätön.

Buckinghamin palatsi tiedotti helmikuun alussa, että kuningas Charlesilla oli diagnosoitu syöpä. Daily Mailin mukaan lukuisilla venäläisillä uutissivustoilla väitettiin, että kuningas olisi menehtynyt "syöpäkomplikaatioiden seurauksena".

Buckinghamin palatsi kertoi helmikuussa, että Charlesin syöpä havaittiin, kun tämä oli ollut tammikuussa hoidettavana eturauhasen liikakasvun vuoksi. Palatsi ei ole kertonut tarkkoja tietoja esimerkiksi syövän laadusta, mutta on tähdentänyt, ettei kyse ole eturauhassyövästä.

Charles aloitti säännölliset syöpähoidot pian diagnoosin saamisen jälkeen. Hän luopui väliaikaisesti edustustehtävistään.

Täydennetty Ukrainan suurlähetystön reaktiolla perättömään uutiseen Charlesin kuolemasta kello 21.46.

Lue myös:

    Uusimmat