Kuningas Charlesilla on syöpä

Kuningas Charlesilla on palatsin tiedotteen mukaan syöpä.

Ison-Britannian kuningas Charlesilla on diagnosoitu syöpä, kertoo BBC. BBC kertoo Buckinghamin palatsin tiedottaneen asiasta.

BBC:n mukaan kyseessä ei ole eturauhassyöpä, mutta sairaus havaittiin kuninkaan ollessa hiljattain sairaalahoidossa laajentuneen eturauhasen vuoksi.

Palatsi ei kerro tarkemmin, mikä syöpä on kyseessä, mutta sen lausunnon mukaan kuningas aloitti säännölliset hoidot maanantaina. Myöskään syövän luokasta tai ennusteesta ei kerrota enempää.

Buckinghamin palatsin mukaan kuningas "pysyy täysin positiivisena hoidoistaan ja odottaa innolla paluuta julkisiin työtehtäviinsä mahdollisimman pian". 

Kuningas tulee lykkäämään julkisia työtehtäviään, ja muiden vanhempien kuninkaallisten odotetaan edustavan hänen puolestaan hoitojen aikana.

Vaikka kuningas keskeyttää toistaiseksi julkiset tytötehtävänsä, jatkaa hän roolissaan valtionpäämiehenä.

Alta näet hovin aihetta koskevan Instagram-päivityksen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kuningas leikattiin toissaviikolla London Clinic -sairaalassa laajentuneen eturauhasen takia. Monarkki kotiutui maanantaina 29. tammikuuta kolmen sairaalassa vietetyn yön jälkeen. Kuningasparin poistuessa sairaalasta kuningas Charles vilkutti hyväntuulisesti paikalle saapuneille valokuvaajille ja toimittajille.

Charlesin tilan kerrottiin ennen leikkausta olleen hyvälaatuinen ja operaation ennalta ehkäisevä. Kuningas halusi kertoa avoimesti leikkauksensa syystä levittääkseen tietoisuutta eturauhasvaivoista, jotka ovat hyvin yleisiä yli 60-vuotiailla miehillä. 

Charles ulkoili ja vieraili kirkossa ensimmäistä kertaa julkisesti eturauhasleikkauksensa jälkeen sunnuntaina 4. helmikuuta.

Juttua päivitetty 5.2.2024  klo 20.45: Lisätty juttuun hovin Instagram-päivitys.

 

Lue myös:

    Uusimmat