Mainos

"Kun jäädään kotisohvalle kilon karkkipussin kanssa, voi olla varma, että se näkyy myös vaa’alla” – onnellinen parisuhde lihottaa

Vastanaineet lihovat muita todennäköisemmin.

Rakkaus tekee autuaaksi. Tyytyväiseksi. Pulleaksi? Kyllä.

Avioliitto voi uhata terveyttä, sillä vastanaineet lihovat muita todennäköisemmin, kertoo sciencedaily.com.

Dallasilaisessa yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan vastanaineet ovat tyytyväisiä elämäänsä ja lihoivat muita enemmän. 

Joka viides suomalainen aikuinen on lihava

– Alle 35-vuotiaat ovat lihoneet kaikkein eniten. Erityisesti miehissä tämä näkyy Suomen väestötasolla. Nuoret miehet ovat lihoneet, mutta lihavat nuoret miehet lihovat vieläkin enemmän.

– Helsingin yliopiston lihavuustutkimusyksikön apulaisprofessori Kirsi Pietiläinen

Tutkimusta varten analysoitiin 169 paria, joiden avioliitto oli osapuolten ensimmäinen. Ne parit, jotka eivät olleet täysin tyytyväisiä liittoonsa, lihoivat muita vähemmän.

Tutkimuksesta kertoi ensin Me Naiset.

Tutkijoiden mukaan liittoonsa tyytyväiset ihmiset eivät uhraa ajatuksiaan uuden rakkauden löytämiselle eivätkä siis yritä pitää painoaan alhaisena. Tulos voi tarkoittaa myös sitä, ettei painonhallinta ole nykyihmiselle terveys- vaan ulkonäkökysymys.

Aiemmissa tutkimuksissa avioliitto on yhdistetty lihomiseen, avioero taas laihtumiseen. Aiemmin avioliiton on todettu kuitenkin olevan myös hyväksi terveydelle: avioituneiden on todettu esimerkiksi syövän lääkityksiään säännöllisemmin.

Me kysyimme: Oletko lihonut parisuhteessa?

"Olen kyllä lihonut suhteen aikana. Johtui varmaan siitä, että olin vähemmän menossa suhteen alkamisen jälkeen. Kumppanin kanssa tullut myös helpommin herkuteltua – joko tehtyä itse hyvää ruokaa tai käytyä ulkona syömässä. Sinkkuna söi vähemmän, koska ei menemisiltä ehtinyt, eikä ruokaa huvittanut tehdä niin usein vain itselle."

”Todellakin lihoin edellisen suhteeni alussa, ja paljon. Kävimme varsinkin alkuaikoina paljon ulkona syömässä, ja kumppania tuli hemmoteltua myös hyvällä kotiruoalla, joten kyllä suhteella oli varmasti osuutta asiaan.”

"Mieheni on lihonut 16-vuotisen suhteemme aikana 15 kiloa. Syynä ikä."

”Olen lihonut kumppanin löydyttyä kymmenisen kiloa. Emme ole liikunnallisia, ja rakastamme molemmat maukasta ruokaa. Lisäksi en ole enää parikymppinen. Siinä syyt.”

"En lihonut – itse asiassa päinvastoin! Laihduin muutaman kilon, kun tapasin entisen poikaystäväni. Jostain syystä ruoka ei maistunut. Luultavasti keskittyminen arkisiin toimiin oli vain liian vaikeaa, joten syöminenkin unohtui. Näin siis kävi ihan suhteen alussa."

”Olen todellakin lihonut joskus aikoinaan, nyt jo päättyneen parisuhteeni aikana – ja useita kiloja! Heti kun parisuhteessa päättyy niin sanottu ulkoiluvaihe, eli kun ei enää käydä treffeillä tai juhlimassa vaan jäädään mieluummin kotisohvalle katsomaan televisio-ohjelmia kilon karkkipussin ja litran jäätelöpaketin kanssa, voi olla varma, että se näkyy myös vaa’alla.”

"Olen. Aloin lihoa samaan aikaan kun löysin kumppanin, mutta paino kertyi hitaasti, eli kilo-per-vuosi -tahtia, kunnes olin lihonut kymmenen kiloa. En usko, että suhde oli syynä, vaan hidastuva aineenvaihdunta. Aikuisiällä ei enää pysty syömään samalla tavalla kuin teininä, jolloin mikään ei kertynyt vyötärölle."

"Kuin huomaamatta kiloja on kertynyt kahdeksan vuotta kestäneen suhteen aikana noin kymmenen. Uskon, että osasyynä on parisuhdekin, sillä toisen kainaloon on niin mukava jäädä sen sijaan, että lähtisi yksin lenkille rehkimään."

Entä sinä?

Äänestys

Oletko lihonut parisuhteesi aikana?

Kyllä

En

Oletko lihonut parisuhteesi aikana?

Kyllä 65%

En 35%

65%
35%

Millainen ihminen pääsee lihavuusleikkaukseen?

0:52

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.