Kultakapteenin mestaruushaastattelu keskeytyi äkkiä ja arvaamatta jäisellä tavalla: "Älä j***lauta tule kylmän veden kanssa!"

Kuopion Palloseuran historian kuudes Suomen mestaruus ruumiillistuu vahvasti joukkueen 29-vuotiaaseen kapteeniin Petteri Pennaseen. Keskikenttäpelaaja nosti joukkueen vaatimustason korkealle, mikä ilmeni lopulta KuPSin kivenkovana syyskautena.

KuPS ratkaisi Veikkausliigan voiton päätöskierroksella loppuunmyydyn Veritas-stadionin edessä, kun se voitti Interin 2-0. Tyyni ja rauhallinen Pennanen antoi voiton upota rauhassa tajuntaan ottelun jälkeen.

– Unelma, tavoite, monella muullakin kuin minulla. Aivan älytön juttu, Pennanen pohti MTV Urheilulle.

Lähtökohdat otteluun olivat kuopiolaisilla kaikkea muuta kuin helpot. Mestaruus oli kaksi viikkoa sitten katkolla kotikentällä, mutta tuolloin joukkue ei vielä pystynyt tilaisuuttaan hyödyntämään.

– Rehellisesti sanottuna se samainen ilta oli tosi vaikea. Silloin oli tyhjä olo pelin jälkeen. Tuntui, että menetettiin iso mahdollisuus ratkaista Kuopiossa. Päivää myöhemmin kaikilla oli kuitenkin jo positiivinen fiilis. Tiesimme saavamme vielä niin huikean mahdollisuuden voittaa viimeisessä ottelussa mestaruuden, jopa tasapelillä.

KuPS ei lähtenyt kahden viikon tauon aikana muuttamaan mitään. Pennanen kuvailee joukkueen valmistautumista "tavalliseksi".

– Meillä on ollut koko kauden vahva usko omaan tekemiseen. Ei meidän ole tarvinnut muuttaa tai panikoida mitään. 2-0 ja Suomen mestari, se on aika selvä homma, Pennanen summasi.

KuPS oli lauantaina koko 90 minuuttia huomioiden lopulta selkeästi vahvempi joukkue. Ilmari Niskasen ja Reuben Ayarnan näyttävät osumat naulasivat ottelun nopeasti 52. ja 55. minuutilla.

– Jos miettii ottelun panoksia, olimme varmasti vahvoja. Interillä taisi ensimmäisellä puoliajalla olla yksi vaarallinen paikka. Olemme Suomen paras joukkue ja se näkyi myös tänään tässä tilanteessa kentällä, Pennanen sanoi.

Seurahistorian kuudetta Suomen mestaruutta juhliva KuPS tuo kultamitalit Kuopioon 40 vuoden tauon jälkeen. 

– Siitä on niin pitkä aika, etten itsekään ole ollut lähelläkään syntymistä - eikä moni muukaan. Se on hienoa, että meillä on paljon nuoria kannattajia. Tämä jää varmasti heille mieleen.

KuPS-päävalmentaja Jani Honkavaara vahvisti ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa siirtyvänsä SJK:n päävalmentajaksi. Pennanen jakaa kiitoksen päävalmentajalle yhteisistä vuosista.

– Mies tulee HIFK:sta, jossa on aivan erilaiset odotukset, KuPSiin. Kolme vuotta, kolme mitalia ja päättää sen Suomen mestaruuteen. Jos olemme olleet Suomen paras joukkue, on meillä ollut myös Suomen paras valmentaja.

Kuopiossa ei ole totuttu liikaa Suomen mestaruuksiin. Pennanen uskoo kaupungin osaavan juhlia ja arvostaa ainutlaatuista voittoa. Joukkueen juhlasuunnitelmista ei vielä uutta tietoa saada, kun haastattelu keskeytyy yllättävällä tavalla.

– Nyt en edes uskalla vastata. Varmasti juhlitaan kovasti ja pitkään, mutta... älä j*malauta tule kylmän veden kanssa! Pennanen huutaa yhtäkkiä joukkuetovereille, jotka lähestyvät vesisaavin kanssa ja kastelevat kapteenin.

– En tiedä, mutta pitkään sitä juhlitaan. Tästä se varmaan alkaa, läpimärkä Pennanen nauraa.

Lue myös:

    Uusimmat