Kukko "teki sitä, mitä kukot tekevät" – naapurit haastoivat oikeuteen

Maurice-kukon innokas kiekuminen johti oikeusjuttuun, kun naapurit saivat tarpeekseen puoli seitsemältä aamuisin elämöivästä kukosta.

Ranskan kenties kuuluisin kukko Maurice vastaa nyt toiminnastaan oikeudessa. Mauricen innokas kiekuminen on haitannut naapureita siinä määrin, että he haastoivat kukon oikeuteen melusaasteesta, kertoo The Guardian.

Kukon toiminta häiritsee aamuisin

Kaksi eläkeikäistä naapuria valitti kukon "epätavallisen korkeista" melutasoista, jotka häiritsevät heidän aamujaan. Rochefortin oikeus tutkii tapausta.

Maurice aloittaa kiekumisen puoli seitsemältä aamulla. Omistaja Corinne Fesseaun mukaan kukko "tekee sitä, mitä kukot tekevät".

Elämäntavat törmäyskurssilla

Kukkotapaus on pyörinyt oikeudessa jo kaksi vuotta. Tapauksen sanotaan symboloivan kahta elämäntyyliä; toisaalta Île d’Oléronin asukkailla on aina ollut kanoja ja kukkoja, mutta toisaalta alueelle muuttaa nykypäivänä asukkaita muualta. Silloin kaksi elämäntapaa saattaa joutua törmäyskurssille.

Maurice omistajineen. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Mauricesta valittanut pari osti talon alueelta vuonna 2004. Maurice syntyi 2017. Pian alkoi myös innokas kiekuminen.

Kukko ei saapunut oikeuteen

Moni tukee Mauricen oikeutta kiekumiseen. Sitä avittamaan on perustettu addressi ja tukijoukot käyttävät myös slogania"I am Maurice ", suomeksi "minä olen Maurice".

Maurice itse ei esiintynyt oikeuden istunnossa, jossa sen tapausta puitiin. Oikeustalon ulkopuolella nähtiin kuitenkin protestoijia kukot mukanaan.

Haasteen nostanut pari ei myöskään ollut paikalla oikeudessa tapauksen herättämän mediahuomion vuoksi.

Tuomio Mauricen tapauksesta saadaan syyskuun 2019 alussa.

Protestoijat antavat tukea Mauricelle. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lue myös:

    Uusimmat