Kuinka paljon käytät hammastahnaa? Saatat yllättyä määrästä, jonka oikeasti tarvitset: "Hammastahnayhtiöt tulevat vihaamaan minua"

Viisi helppoa vinkkiä parempaan suuhygieniaan 0:46
Videolla erikoishammaslääkäri Timo Kallio kertoo omat viisi vinkkiään parempaan suuhygieniaan.

Kuinka paljon käytät hammastahnaa? Luultavasti liikaa. Yhdysvaltalainen hammaslääkäriopiskelija kertoo, kuinka paljon on riittävästi.

Los Angelesissa asuva hammaslääkäriopiskelija David Cohenin on jakanut Instagram-tilillään hyödyllisiä vinkkejä ja niksejä suun terveyden ylläpitämiseen. Yksi vinkeistä liittyy esimerkiksi hammastahnan oikeaoppiseen käyttöön.

– Kaikki hammastahnayhtiöt tulevat vihaamaan minua, hammaslääkäriksi aikova Cohen kirjoitti julkaisunsa saatetekstiin.

Kuvassa Cohen esittelee hammasharjalle levitetyn hammastahnan määrän, johon moni on tottunut. 

– Näin paljon hammastahnaa luulimme aina tarvitsevamme ja näimme tv-mainoksissa. Mutta herneen kokoinen määrä on oikeasti kaikki, mitä tarvitset. Se hoitaa saman asian, oppejaan jakava mies vakuuttaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Toisessa kuvassa näkyykin huomattavasti pienempi määrä hammastahnaa. Yahoo-sivustolla huomautetaankin, että tämä tapa säästää taatusti rahaakin, jos aiemmin on tottunut käyttämään tahnaa hammastahnamainosten esittelemällä tavalla.

Pesetkö hammasharjaasi?

Entä pesetkö koskaan hammasharjaasi muuten kuin pesun yhteydessä huuhtelemalla? Ehkä kannattaisi. Cohen esittelee tilillään myös hammasharjan pesukikkansa. Kommenttikenttä videon ohessa on täyttynyt epäuskoisista kommenteista. Cohenin mukaan paras tapa pestä hammasharja on nimittäin pestä se tiskiaineella.

Tämän jälkeen hammaslääkäri suosittelee vielä sekoittamaan kolme osaa vettä ja yhden osan vetyperoksidia, ja antamaan harjan liota seoksessa muutaman tunnin. Cohenin mukaan taktiikka tappaa bakteerit hammasharjasta. Tapa ei selvästikään ollut tuttu videota kommentoineille.

– Epäonnistun aikuisuudessa, kommentoi eräs.

– Onko paha juttu, että en koskaan pese hammasharjaani, enkä ole koskaan tiennyt sen tekemisestä ennen kuin tänään, kommentoi toinen.

– Luulin, että hän vitsaili tiskiaineesta, ihmetteli kolmas.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Cohen kuitenkin suosittelee vaihtamaan hammasharjan kolmen kuukauden välein.

Herkkien hampaiden hoito

Cohen on antanut vinkkinsä myös herkille hampaille. Jos kärsit herkistä hampaista, Cohen suosittelee laittamaan kaliumnitraattia sisältävää hammastahnaa hammassuojiin ja pitämään suojaa suussa päivittäin viiden minuutin ajan, kunnes herkkyys on kadonnut.

Selaa kuvia painamalla kuvassa nökyvää nuolinäppäintä. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat