KSML: Sakkonsa anteeksi saanut kaahari on poliisi – hyödynsi lain porsaanreikää, vetosi oikeudessa ajotaitoihinsa

Poliisi muistuttaa: Älä aja igluautolla! 0:51
Poliisi muistuttaa: Älä aja igluautolla! Katso videolta varoittavia esimerkkejä autoilijoiden piittaamattomuudesta.

Keskisuomalaisen mukaan kohuttua porsaanreikää hyödyntänyt kuljettaja on ammatiltaan poliisi. Tämä painoi myös sakon kumonneen käräjäoikeuden tuomiossa.

Kerroimme aiemmin tällä viikolla tapauksesta, jossa Pohjois-Savon käräjäoikeus oli kumonnut autoilijalle annetun sakkomääräyksen.

Taustalla oli Liikenneoikeusyhdistyksen mukaan kesäkuussa voimaan astuneen uuden tieliikennelain liikennevirhemaksujärjestelmässä oleva porsaanreikä. Tästä johtuen liikennevirhemaksua ei voida määrätä yli 20:n tuntikilometrin ylinopeudesta, mutta tuomiota ei voida antaa myöskään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ellei teko ole aiheuttanut "vähäistä suurempaa" vaaraa.

Keskisuomalaisen tietojen mukaan käräjäoikeuden vaakakupissa on painanut myös se, että kyseessä oleva ylinopeutta ajanut 53-vuotias kuljettaja on poliisi sekä poliisin pitkäaikainen ajokouluttaja. Myös vastaaja itse katsoi ammattinsa ajokouluttajana lieventäneen tekonsa aiheuttamaa vaaraa. Teko tapahtui vapaa-ajalla.

Keskisuomalainen kertoo käräjäoikeuden katsoneen, että kuljettajalla oli poliisin ja ajokouluttajan työnsä vuoksi ollut tavanomaista paremmat autonhallintataidot, eikä aiheutettu vaara – siis 21 km/h:n ylinopeus lauantaipäivänä risteysalueella – ollut vähäistä suurempi.

Syyttäjä aikoo valittaa päätöksestä.

Lue myös:

    Uusimmat