Kristiina Mäkelä loikkasi uuden ennätyksen Lempäälässä: "Ei ollut mitään odotuksia!"

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä sai parhaan mahdollisen valmistautumisensa kahden viikon päästä alkaviin yleisurheilun MM-kisoihin, kun hän hyppäsi oman ennätyksensä 14,47 Lempäälässä lauantaina.

Mäkelä voitti Hyppykarnevaalien kolmiloikkakilpailun tuloksella 14,50. Voittotulosta ei kuitenkaan tilastoitu ennätykseksi, koska se syntyi ennätyskelvottomassa 2,4 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa.

– Ihanaa, kun hyppy rupesi taas löytymään, Mäkelä riemuitsi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Mäkelä avasi kilpailun 14,50 kantaneella hypyllään. Ennätysloikka 14,47 tuli toisella, jonka jälkeen kolmas kantoi 14,25. Neljäs hyppy toi tuloksen 14,14 ja viidennen Mäkelä jätti loikkaamatta.

– Tähän kilpailuun ei ollut mitään odotuksia. Tämä piti olla vain viimeinen harjoituskilpailu ennen MM-kisoja, kun valmentajan kanssa päätettiin, ettei harjoituksissa loikita, vaan se vire rakennetaan kisojen kautta, Mäkelä kertoi.

Mäkelä sanoi kelin olleen tukahduttavan kuuma, mutta sopiva hänen kropalleen.

"Arvokisoissa tilastot ovat pelkkää paperia"

Ennätyksellään Mäkelä nousee kuluvan kauden riisutussa maailmantilastossa kahdeksanneksi.

– Hoen aina sitä, että arvokisoissa tilastot ovat pelkkää paperia. Siellä pitää onnistua. MM-kisojen karsinnassa tarvitaan sellainen semionnistuminen ja finaaliin kun saisi tällaisen hypyn, Mäkelä totesi.

Mäkelä lentää jo tiistaina Suomen MM-joukkueen valmistautumisleirille Creswelliin, Yhdysvaltoihin.

– Nyt tärkeintä on saada kroppa palautumaan ennen leirille menoa. Se sai nyt taas sellaisia iskuja, joita se ei ole vähään aikaan saanut, Mäkelä sanoi.

Lempäälässä 13 metriä ylittivät myös toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet Vaasan Vasaman Emma Pullola ja Vihdin Viestin Elina Kostiainen tuloksin 13,20 ja 13,12.

SE-nainen Senni Salminen ei osallistunut lauantain kisaan. Hänen kauden parhaansa on 14,32 ja Suomen ennätystulos viime kesältä 14,63.

Lue myös:

    Uusimmat