Krista Tervon murheellinen saldo sai jatkoa: "Eivät lentäneet mihinkään"

SE-nainen Krista Tervolle valtava pettymys EM-kisoissa: "Ei auta kuin nostaa leuka ylös ja jatkaa" 1:35
SE-nainen Krista Tervolle valtava pettymys EM-kisoissa: "Ei auta kuin nostaa leuka ylös ja jatkaa"

Moukarinheittäjä Krista Tervo jäi Rooman EM-kisojen karsinnassa kauas kesän parhaista heitoistaan. Hän uskoi kisapäivän vireen jääneen kateisiin tekniikkaa enemmän.

Tervon ensimmäinen heitto kantoi 66,16, toinen jäi verkkoon ja kolmas putosi reiluun 65 metriin. Tuore Suomen ennätysnainen (tuloksella 74,63) oli karsinnan jälkeen murheellinen.

– Olen pettynyt, tosi pettynyt. Heitot tuntuivat ihan hyvältä, mutta eivät lentäneet mihinkään, Tervo kommentoi.

Arvokisojen karsinnat ovat olleet Tervolle myrkkyä. Viime vuonna hän sai Budapestin MM-kisoissa lekan lentämään 68 metriin, mikä ei riittänyt sekään edes lähelle finaalipaikkaa. Silloin sijoitus oli 23:s, nyt EM-näyttämöllä 22:s.

Tällä kertaa kisapäivää ennen heitetty valmistautuminen meni pieleen, samoin molemmat lämmittelyheitot jäivät verkkoihin. Nyt ensimmäinen lähti lupaavasti keskelle sektoria, mutta teho jäi puuttumaan heitosta.

– Minusta tuntui, että ne (kisaheitot) olivat teknisesti ihan hyviä. Jotenkin tänään oli vireen kanssa ehkä sitten enemmän ongelmia, mikä ei ole minulle kauhean yleistä. Pitää vähän tutkiskella tätä asiaa.

– Eka heitto oli aika sellainen varma, varman päälle heitto ihan tarkoituksella. Sen jälkeen ei saanut mitään enää aikaiseksi.

– Eivät ne tuntuneet miltään huippuheitoilta, mutta yleensä tuollaiset perusheitot ovat kuitenkin muutaman metrin pidempiä.

Jännityksen piikkiin ei Tervo suoritustaan kuitenkaan laittanut.

– Ei oikein tuntunut mitään. Oli aika tyhjä kroppa. Ehkä se sitten vaikutti jotenkin siihen vireeseenkin.

– Ei tässä varmaan auta muu kuin nostaa leuka ylös ja jatkaa eteenpäin. Ei ole muuta vaihtoehtoa.

Lue myös:

    Uusimmat