Krista Pärmäkoski myöntää tilansa – tavoite on nyt jotain ihan muuta kuin palkintosijat

2:57
Katso videolta Krista Pärmäkosken haastattelu Rukan maailmancup-avauksen alla.

Krista Pärmäkoski ei lähde pursottamaan sokerikuorrutetta ennakoidessaan omia mahdollisuuksiaan Rukan maailmancup-viikonloppuna. Suomalainen tekee sen sijaan koruttoman tilannearvion.

Pärmäkosken valmistautumista kauteen on häirinnyt sairastelu, joka piti hänet paikoin viikkoja levossa. Osallistuminen Rukan maailmancup-avaukseen oli sekin tovin ajan kysymysmerkki.

Pärmäkoski on viettänyt aikaa Oloksen-leirillä ja myös Syötteellä. Viime viikonloppuna hän kisasi tahmealla tavalla Taivalkoskella Suomen cupissa, ja nyt hän on – kuitenkin – mukana Rukalla.

– Minulla oli vähän haasteita ennen Oloksen leiriä. Se näkyy varmasti omassa tekemisessäni, että en ole ihan huippuvireessä, mitä olisin toivonut. Päivä ja kisa kerrallaan mennään, Pärmäkoski sanoi MTV Urheilulle.

Tavoitteet ovat varsin maltilliset.

– Olen täällä muutaman kerran hiihtänyt pallille, mutta sanoin, että nyt minun podiumsijani on, jos pääsen top-kymppiin. Se on varmasti kovan työn takana. Siihen pitää olla tyytyväinen, jos sinne pystyy lauantaina hiihtämään.

Perjantaisen perinteisen sprintin jälkeen naiset sivakoivat lauantaina 10 kilometrin perinteisen kisassa, joka on – perinteisesti – sopinut Pärmäkoskelle.

– Sprintti menee miten menee, ja sieltä otetaan se, mikä on tulossa. Siitä en tee vielä minkäänlaisia johtopäätöksiä. Jos en mene jatkoon, en mene jatkoon, mutta katsotaan lauantain jälkeen, mitä tapahtuu sen jälkeen.

Sunnuntaina naisilla on ohjelmassa Rukan triplan päättävä 10 kilometrin takaa-ajo vapaalla hiihtotavalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja