Iivo Niskaselta kova tokaisu suomalaisen joukkuekaverinsa kunnosta

2:53
Kuuntele videolta Iivo Niskasen tunnelmat Rukan maailmancup-avauksen alla!

Hiihtotähti Iivo Niskanen esittää Joni Mäestä kovan arvion Rukan maailmancup-avauksen alla.

Niskanen on itse kärsinyt selkävaivoista, joiden myötä hän jätti viime viikonloppuna Taivalkosken Suomen cupin väliin. Selän ei pitäisi kuitenkaan Niskasen mukaan aiheuttaa huolta.

– Kori on vähän ruosteessa, mutta ei se haittaa ajamista. Sillä mennään, Niskanen kuittasi MTV Urheilulle.

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä arvioi, että Niskasen kunto on "täyttä rautaa". Vaikka Niskanen ei ole tällä kaudella Suomen cupissa kisannut, Isometsä muistutti, että toissa viikolla Niskanen kepitti Oloksella epävirallisessa perinteisen kympin kisassa venäläishuiput 40 sekunnilla, Aleksandr Bolshunov mukaan lukien.

Mestari kiepauttaa kuitenkin valokeilan itsestään Joni Mäkeen. Vahvoin sanoin.

– Kunto on ihan hyvä. Kyllähän se on sillä lailla ihan vakio, mutta ei sitä Jonille pärjää. Hän on vielä hurjemmassa (kunnossa), Niskanen heitti.

Mäki on ollut tällä kaudella toistaiseksi voittamaton: hän on vienyt sesongin kaikki kolme henkilökohtaista Suomen cupin kilpailua ja päälle Suomen cupin viestin. 

"Riittää tavoitetta"

Miehet painelevat Rukalla perjantaina perinteisen sprintin, lauantaina perinteisen 15 kilometrin kilpailun ja sunnuntaina 15 kilometrin takaa-ajon vapaalla.

Niskanen ei ole sprintterityyppejä, mutta lauantailta häneltä on lupa odottaa loistoa. Niskanen on voittanut mielimatkansa Rukalla 2019, 2016 ja 2014.

Rukan minikiertue sujui lisäksi Niskaselta vuosi sitten kokonaisuutenakin vahvasti.

– Viime vuonna täällä oli kolmas kokonaistourilla. Lähdetään siitä ja toivottavasti vähän jopa petrataan. Siinä riittää tavoitetta, Niskanen tuumi.

Koronamauste

Yksi on kuitenkin viime kausista toisin. Oman sauvaniskunsa lumeen lyö tällä kertaa korona.

Norjan joukkueen yllä ehti olla epävarmuutta, kun valmentaja Eirik Myhr Nossum antoi keskiviikkona positiivisen koronanäytteen. Norjan joukkue asetettiin karanteeniin, ja joukkueen osallistuminen Rukan hiihtoihin oli vaakalaudalla. 

Nossumille tehty uusi koronavirustesti osoittautui kuitenkin negatiiviseksi, minkä myötä norjalaishiihtäjät voivat osallistua Rukan kisoihin.

Niskanen ehti ennen tiedon varmistumista toivoa, että ainakin osa norjalaishiihtäjistä pääsisi kilpailemaan.

– Vaikka voisi ajatella, että meidän osakkeemme nousevat (jos norjalaiset eivät hiitäisi), kyllä se latistaa väistämättä tunnelmaa. Jokainen voi ajatella sen omalle kohdalleen. Se voi käydä vaikka meidän joukkueellemme seuraavalla kertaa, Niskanen sanoi.

Tunnelmaa muuttaa varmuudella se, ettei nyt ole koronan myötä luvassa yleisön tukea.

– Kun on vanhoja kisoja katsonut, on tämä ollut hieno tapahtuma. Kun on tullut onnistumisia, on ollut kiva ottaa yleisö. Olen saanut siitä paljon itse suoritukseenkin. Toivottavasti se tunnelma välittyisi nyt tv:n kautta katsojille ja saataisiin ensi vuonna pitää samanlaiset kemut kuin normaalisti, Niskanen totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja