Krista Pärmäkoski kommentoi kilpailukiellosta palanneen Therese Johaugin ylivoimaa – ”Olisin huolissani jos ei olisi niin murskaava”

Krista Pärmäkosken päämatka hiihdetään tiistaina:"Haluan onnistua" 2:50
Videolla Krista Pärmäkoski ennakoi 10 kilometrin kilpailua.

Therese Johaugin paluu 18 kuukauden kilpailukiellosta on ollut tyrmäävän kova. Johaug on voittanut jokaisen normaalimatkan kisan, johon on osallistunut, tuoreimpana ylivoimainen näytös MM-kisojen yhdistelmäkilpailussa.

Johaug hiihtää kisoissa vielä tiistain 10 kilometrin perinteisen sekä viestin ja kisat naisten osalta päättävän 30 kilometrin vapaan kilpailun. Mikäli hänellä ei ole kaulassa neljää kultaa kisojen jälkeen, sitä voi pitää pienenä yllätyksenä, niin ylivertainen hän tällä hetkellä on. Toki viestissä kaikki on mahdollista.

– Hän on varmasti ennakkosuosikki, Suomen mitalitoivo Krista Pärmäkoski tiivisti 10 kilometrin kisan asetelmat.

Johaug määrittelee etenkin yhteislähtökisoissa täysin sen, miten kisa etenee. Ylivoima on murskaavaa.

– Niinhän se on. En minä tiedä, mitä siitä voi ajatella. Olihan se silloin ennenkin jo, Pärmäkoski viittaa aikaan ennen Johaugin kilpailukieltoa.

Johaug sai syksyllä 2016 kilpailukiellon, kun dopingnäytteessä oli anabolista steroidia. Panna kattoi Lahden MM-kisojen ja Pyeongchangin olympialaisten yli, joten Johaug oli pelistä poissa käytännössä kaksi vuotta. Tuona aikana hän teki kovasti töitä tasaisten osuuksien vauhtinsa eteen.

– Olisin tietyllä tavalla enemmän huolissani, jos hän ei olisi niin murskaavan ylivoimainen, että kuntotaso olisi tippunut yhtäkkiä. Hän on pystynyt harjoittelemaan kaksi vuotta ja kehittämään niitä ominaisuuksia, joissa hän on ollut huono ja nyt hän osoittaa, että pystyy olemaan niissä vahva. Ja se näkyy, Pärmäkoski sanoi.

Naisten 10 kilometrin perinteisen kilpailu alkaa tiistaina kello 16.00 Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat