Dopinghiihtäjä tylytti Therese Johaugia: "Keksitty tarina" – näin tähti vastasi

Dopingista kärynnyt maastohiihtäjä Johannes Dürr tylytti SportExpressenin haastattelussa paraikaa Seefeldin hiihtolajien MM-kilpailuissa kilpailevaa Therese Johaugia tämän vuoden 2016 dopingtapauksesta. Norjalaistähti antoi oman vastauksensa kritiikille.

Dürr on sitä mieltä, että häntä ei olisi tuomittu niin voimakkaasti dopingista, jos hän ei olisi itävaltalainen. 

– Jos olet Norjasta, et ole niin epäilyttävä. Ihmiset syntyvät siellä sukset jalassa. Silloin se on luonnollista olla hyvä hiihtäjä. Mutta jos tulet Itävallasta, niin se on outoa, jos olet hyvä hiihdossa, vaikka meillä on erinomaiset olosuhteet maastohiihtoa varten, Dürr sanoo.

Vuonna 2014 dopingista kärynnyt Dürr vertasi omaa tapaustaan Johaugiin.

– Hänellä oli valmiina tarina, jonka pystyi kertomaan. "Oi ei, otin tätä huulirasvaa, minulla ei ollut mitään hajua!" He saivat tämän tarinan julkisuuteen. Siinä on iso ero tulla esiin ja kertoa, että teit kaiken täydessä tietoisuudessa. Uskon, että se oli keksitty tarina, kuten kaikki muutkin. Siinä ei ole mitään eroa, Dürr kertoo.

Johaugin kuullessa Dürrin väitteestä, pyörittelee hän päätään.

– En ole nähnyt, mitä hän on sanonut. En tiedä mitään. Hän saa olla vastuussa siitä, mitä tekee ja sanoo. En aio kommentoida sitä, mitä hän sanoo. Hän on itse siitä vastuussa, Johaug sanoo. 

– Olen henkisesti valmis näihin kysymyksiin. Tiedän, että tämä tulee seuraamaan minua koko elämäni ajan. Ihmiset saavat tarkoittaa ja uskoa mitä haluavat, minä seison rauhallisesti tietoisuudessa siitä, mitä olen tehnyt, Johaug kertoo.

Norjan maajoukkuevalmentaja Ole Morten Iversen ei tahto kommentoida Dürrin ulostuloa enempää.

– Jos on kysymyksiä dopingista, niin vastaan niihin myöhemmin. Vastaan niihin mielelläni keväällä tai kesällä. Nyt minun pitää valmistautua kilpailuihin ja vastata kysymyksiin niistä, Iversen sanoo.

Johaug nähdään seuraavan kerran MM-ladulla tiistaina, kun vuorossa on naisten kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan matka. 

Lue myös:

    Uusimmat