"Köyhänä on kiva haaveilla", Laura ajatteli – yhtäkkiä tuntematon nainen ja mies toivat Moccamasterin kotiovelle asti: "Voiko näin hyviä ihmisiä ollakaan"

Kun joutuu elämään kodinhoitotuen ja lasten ehdoilla, voi vain haaveilla, mitä ylimääräisellä rahalla voisikaan hankkia, ja nimenomaan itselleen. Joulun alla kannattaa varoa, mitä toivoo – se voi nimittäin toteutua. Espoolaisen perheenäidin toive toteutui, odottamatta ja täysin lähimmäisen rakkaudesta.

Laura Poikolaisen joulu oli toissa vuonna hyvin erilainen. Tuolloin työssä käyvä perheenäiti halusi tarjota omistaan myös muille ja hän jakoi äitinsä kanssa jouluruokaa ja -lahjoja tuntemattomille ja sitä kaipaaville ihmisille Espoossa.

Sitten elämä muuttui.

”Köyhänä on kivaa haaveilla”

Perheenäiti jäi yli vuoden mittaiselle äitiyslomalle, ja 6-lapsisen uusioperheen arjen pyörittäminen vaati veronsa – kirjaimellisesti. Elämä soljui eteenpäin enemmän tai vähemmän lasten ehdoilla. Ja koska vain toinen vanhempi kävi töissä, kaikki se vähä ylimääräinen raha, jota kuukaudessa oli käytettävänä, sijoitettiin lapsiin ja heidän hyvinvointiinsa.

”Köyhänä on kivaa haaveilla”, Laura kirjoitti viime lauantaina suljetussa Facebook-ryhmänsä. Hän haastoi muut ryhmän jäsenet haaveilemaan, mitä he hankkisivat, jos heillä olisi 1 500 euroa ylimääräistä.

Lauran keräsi omaan listaansa lähinnä kodinkoneita, joista Moccamaster-merkkinen kahvinkeitin oli ollut naisen pitkäaikainen ja paljon toivottu haave.

– Hinnan takia en ole raaskinut sitä ostaa. Olen pitkään vain tyytynyt vanhaan kahvinkeittimeen, joka on termaripannu. Se on aika hankala ylläpidettävä, sillä sitä pitää pestä koko ajan, ettei kahvi pinty pannuun, Laura surkuttelee.

7:31
Hurstien joulujuhla on monelle "se oikea joulu". 

Siitä se ajatus sitten lähti

Ryhmäläiset lähtivät Lauran ajatusleikkiin mukaan ja kommentteja sateli sadoittain. Sitten jotain tapahtui – täysin pyytämättä ja odottamatta. Eräs nainen kysyi yllättäen, haluaisiko Laura itselleen lähes käyttämättömän vaaleanpunaisen Moccamasterin joululahjaksi.

– Kun luin tuon kommentin, mietin ensimmäisenä, että mitä ihmettä, onko tämä vitsi: kuka haluaisi antaa aivan tuntemattomalle käyttämättömän kahvinkeittimen, Laura muistelee reaktiotaan.

Kyseessä ei ollut vitsi. Laura sai samalla sekunnilla Facebookissa yksityisviestin samalta naiselta, joka ehdotti, että hänen miehensä voisi tuoda kahvinkeittimen Lauran kotiovelle asti – olihan mies ajamassa Espoon ohitse vielä samana päivänä.

Eikä siinä vielä kaikki

Ja niin tapahtui: Laura sai kahvinkeittimen kotiovelleen asti.

– Kahvinkeitin oli siisti ja käyttämätön. Siitä oli kuljetuksen aikana mennyt rikki nappula, jonka sain korjatuksi myöhemmin teipillä. Nainen sanoi, että keittimessä on edelleen takuu voimassa ja hän voi korjauttaa rikki menneen osan, mutta sanoin, että ei tarvitse – keitin toimi moitteettomasti, Laura kiittelee lahjoittajien hyväsydämisyyttä.

Eikä siinä vielä kaikki! Lahjoittaja oli pakannut Ikea-kassiin lähes tuliterän kahvinkeittimen lisäksi suodatinpusseja Presidentti-kahvia ja puhdistusainetta keittimen puhdistusta varten.

– Käsittämätöntä, että on olemassa näin ihania ihmisiä. Kiitin naista myös Facebookissa erillisellä julkaisulla kuvan kera, olen hänelle erittäin kiitollinen.

Huono omatunto kalvasi

Vaikka Laura olikin erittäin otettu saamastaan lahjasta, hänelle iski huono omatunto. Vaatimattomaan tapaansa hän pohti, oliko hän todella ansainnut niin kalliin lahjan tuntemattomalta ihmiseltä.

– Olen yleensä se ihminen, joka haluaa piristää muita, mutta tänä jouluna minulla ei ollut varaa kuin oman perheeni jouluun. Kyllä tuolla Facebook-ketjussa huomasi, kuinka moni ihminen kaipaisi piristystä, Laura pohtii haikeana.

Jos Laura oli aiemmin tyytynyt nauttimaan Moccamasterilla keitetystä kahvista vain ystäviensä luona kyläillessä, jatkossa hän nauttii kahvinsa hyvällä omallatunnolla ja omalla Moccamasterilla keitettynä.

– Oli kyllä superhyvät kahvit. On ihanaa, että kun sukulaisia tulee tänä jouluna käymään, voin tarjota heille hyvät kahvit – ja vieläpä kirkkaasta kahvinkeittimestä, Laura sanoo naurahtaen, samalla viitaten vanhaan termospannuunsa. 

0:20
Tuleva suomalaismorsian Teresa Lehto suri suositussa Facebook-ryhmässä pieleen mennyttä polttari-iltaansa, kun Teresan parhaat kaverit peruivat juhliin osallistumisen viime hetkellä. Alakuloinen päivä sai iloisen käänteen, kun sosiaalisen median sankarit päättivät järjestää pettyneelle morsiamelle polttarit parin tunnin varoitusajalla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja