Kaverit hylkäsivät viime hetkellä – Teresan surullinen polttari-ilta sai epätavallisen käänteen tuntemattomien naisten ansiosta: "En olisi uskonut, että tuollaisia ihmisiä on oikeasti olemassa"

Teresan surullinen polttari-ilta sai epätavallisen käänteen tuntemattomien naisten ansiosta 0:20
Katso video: Teresalle järjestettiin ikimuistoiset polttarit tuntemattomien toimesta

Tuleva suomalaismorsian Teresa Lehto suri suositussa Facebook-ryhmässä pieleen mennyttä polttari-iltaansa, kun Teresan parhaat kaverit peruivat juhliin osallistumisen viime hetkellä. Alakuloinen päivä sai iloisen käänteen, kun sosiaalisen median sankarit päättivät järjestää pettyneelle morsiamelle polttarit parin tunnin varoitusajalla.

Juuri ennen 24-vuotiaan kangasalalaisen Teresan Lehdon polttareita, miltei kaikki morsiamen ystävät peruivat tapahtumaan osallistumisen. Teresan polttariseuraksi jäi vain yksi ystävä.

– Totta kai se tuntui aika pahalta. Mietin, että mitä itse olen tehnyt väärin, että parhaat kaverit tekevät noin, Teresa kertoo MTV Uutisille.

Selityksiä löytyi lasten vahtimisesta eläinten hoitopaikan puutteeseen, mutta tekosyyt kumosivat itsensä myöhemmin illalla somessa julkaistuissa kuvissa, joissa polttarit peruneet kaverit viettivätkin iltaa ulkona.

Onneksi Teresakin oli löytänyt polttariseuraa – joskin varsin yllättävästä paikasta.

Tunteenpurkaus poiki epätavallisen kutsun

Teresa julkaisi suositussa Naistenhuone-nimisessä Facebook-ryhmässä päivityksen, jossa purki pahaa oloaan tultuaan jätetyksi yksin polttari-iltanaan.

– Se oli enemmän vaan tunteenpurkaus, kuinka ärsytti ja suretti, että oltiin feidattu, Teresa sanoo.

Naistenhuoneella Teresaa lohdutettiin ja hänen kavereitaan moitittiin. Pian alkoi tapahtua muutakin: tuntemattomat naiset tarjoutuivat viettämään polttareita Teresan kanssa.

– Aluksi ajattelin, että he yrittävät vain parantaa mieltäni. Sitten mulle laitettiin yksityisviestiä, että pitää alkaa laittautumaan ja tulla kahdeksaksi (Tampereen) keskustaan.

Teresa oli ihmeissään tuntemattomien ihmisten tarjouksesta. Vähän jopa pelotti.

Lopulta Teresa päätti, ettei hänellä olisi mitään menetettävää, kun koko ilta oli menossa päin honkia muutenkin.

Polttarit tuntemattomalle parin tunnin varoitusajalla

Eipä aikaakaan, kun Teresaa ja hänen kaveriaan – sitä ainutta, joka ei ollut polttareita perunut – tuli hakemaan bussipysäkiltä nainen, johon Teresa oli tutustunut hetki sitten Facebookissa. Matka kävi kävellen Tampereelle Koskenrantaan, johon oli katettu piknik syötävineen ja juotavineen. Lauantaina Länsi-Suomea helli helteinen ilmamassa – sää oli kuin iloisesti yllätetty morsian.

– Alkuun meitä oli rannassa joku 11 ihmistä. Sitten porukkaa tuli lisää, osa tuli Poristakin asti tämän takia, Teresa kertoo.

Naistenhuoneella polttarikeskusteluun osallistuneet olivat luoneet oman keskusteluringin, jossa polttareiden organisointi tapahtui. Tuntemattomat ihmiset olivat lahjoittaneet rahaa, jolla kestitseminen kustannettiin, vaikka he eivät välttämättä edes itse olleet päässeet paikalle.

(Artikkeli jatkuu kuvien alla.)

Koskenrannassa Teresalle ojennettiin polttareiden hengessä ananas, joka nimettiin Penaksi. Morsiamen tuli pitää Penaa miehenään illan ajan, eikä ananasta saanut jättää mihinkään. Kuten polttareihin kuuluu, juhlakalun oli myös suoritettava muita noloja tehtäviä. Teresa sai 40 kondomia, jotka hänen piti myydä tuntemattomille ihmisille ja tanssia hitaita ventovieraan ihmisen kanssa Elviksen tahtiin.

Puoliltaöin epätavallinen polttariporukka siirtyi tamperelaiseen yökerhoon, kun alkukesän lämmin ilta alkoi viilentyä. Juhlijat pääsivät jonon ohi, sillä joku tuntemattomista hyväntekijöistä oli saanut heidän nimensä listalle. Yökerhossa Teresalle tarjottiin vielä muutama drinkki.

– Siihen oltiin panostettu ihan kunnolla, Teresa kehuu.

Ilta sujui rattoisasti ja tapahtumasta jaettiin tietoa Facebook-ryhmään kuvien ja live-lähetysten välityksellä.

Nyt muistona lauantaisista polttareista ovat illan aikana otetut kuvat ja aasikortti, johon on kirjattu kaikkien uusien tuttavien nimet sekä onnentoivotukset avioliittoon. Teresa on kiitollinen kaikille ex tempore -polttarien järjestäjille unohtumattomasta illasta.

– En mä olisi uskonut, että tuollaisia ihmisiä on oikeasti olemassa. Tuo oli kyllä tosi ihanaa.

Teko palautti uskon ihmisiin

Teresa on teosta otettu. Se palautti hänen uskonsa ihmisiin.

– Aluksi oli aika pelottavaa ajatella sitä, että omat kaverit, joita on pitänyt parhaina ystävinään, eivät oikeasti kyenneet tuollaiseen. Sitten ventovieraat ihmiset järjestävät kahdessa tunnissa koko tuon setin. Kyllähän se ihmisiin palauttaa uskon, että on oikeasti olemassa hyviäkin ihmisiä.

Ensi kertaa nähneistä naisista tuli hyvät kaverit, ja he aikovat nähdä vielä jatkossa – seuraavan kerran kesäkuussa järjestettävissä häissä.

Teresa nimittäin otti Facebookissa jaetuista neuvoista vaarin ja epäsi polttarit peruneiden kavereidensa hääkutsut. Heidän sijaan Teresan häihin ovat tervetulleita uudet tuttavat Facebookista, jotka osoittivat olevansa kutsun arvoiset.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Näin onnistut hääkuvissa 7:20
Näin onnistut hääkuvissa.

Lue myös:

    Uusimmat