Ferrari valmis iskemään Bahrainissa? Sisäpiiritiedot kertovat lupaavasta kehityksestä

Ferrari on löytänyt sitä F1-kauden avauksessa jäytäneen ongelman, kertoo tallia läheltä seuraava italialaistoimittaja Leo Turrini.

Ferrari jäi Australian GP:ssä pahasti Mercedeksen ja jopa Red Bullin vauhdista Sebastian Vettelin jäätyä neljänneksi ja Charles Leclercin viidenneksi.

Kisa sisälsi erikoisia piirteitä, jotka kielivät Ferrarin epäonnistuneen paitsi renkaiden hallinnassa, mutta myös moottoripuolella oli ongelmia. Tallipäällikkö Mattia Binotto uskoi, ettei Melbourne kertonut vielä juuri mitään Ferrarin todellisesta potentiaalista.

– Kokeilimme eri säätöjä viikonlopun aikana, mutta täytyy sanoa, ettemme ikinä löytäneet oikeaa balanssia. En ollut tyytyväinen aika-ajoon, ja kisan suorituskyky heijasteli sitä, koska siinä välissä ei pysty tekemään muuta, Binotto selvensi Australian GP:n jälkeen.

Binotto sanoi lopullisen analyysin ongelmista tapahtuvan vasta kisaviikonloppujen välillä Maranellon tehtaalla. Nyt Ferrarin leiristä tihkuvat tiedot kertovat asian ratkenneen viikkoa ennen Bahrainia, sanoo yhtiön sisäpiirissä toimiva F1-toimittaja Leo Turrini.

– He sanovat Maranellosta, että ovat ymmärtäneet ongelman, Turrini kertoo blogissaan.

– Mattia Binotto on yhä kiireinen valmistellessaan kisaa aavikolla. Mikä tarkalleen oli ongelma Australiassa, sitä en tiedä itsekään. Oliko moottorissa jotain vikaa? Ongelmia aerodynamiikan kanssa vai eivätkö vain tähdet olleet oikeassa järjestyksessä Ferrarille?

– Se, minkä tiedän, on että Binotto näyttää rennolta ja se, kuten tiedämme, on äärimmäisen tärkeää ongelman ratkaisemisessa, Turrini sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat