Kova huhu Valtteri Bottaksen F1-tallin tulevaisuudesta: tehdastiimi kaupan, upporikas autourheilulegenda kiinnostunut

Kuusi F1-mestaruutta putkeen voittanut Mercedeksen tehdastiimi on myynnissä, uutisoi saksalaislehti Auto Bild. Mikäli kauppa toteutuu, autojätti saattaisi jäädä sarjaan ainoastaan moottoritoimittajan roolissa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Brasilian GP suorana 15.-17.11.
La: 3. harjoitukset klo 16.55, aika-ajot klo 19.55, ennakkotunnelmat klo 19.00
Su: Brasilian GP klo 19.05, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Yksi varteenotettava ostajaehdokas on lehden mukaan yhdysvaltalainen miljardööri Roger Penske, joka hiljattain osti sekä Indianapolisin moottoriradan että koko IndyCar-sarjan omistukseensa.

82-vuotias Penske aloitti oman ajouransa jälkeen tallitoiminnan rata-autoilussa jo 1960-luvulla. Hänen omistamansa Team Penske kilpaili F1-sarjassa vuosina 1971-76 voittaen yhden kisan. Nykyään hänen tiimejään kisaan niin IndyCarsissa, NASCARissa kuin Yhdysvaltain Le Mans -sarjassakin.

Liikemiehen poika Jay Penske omistaa lisäksi Formula E -sarjassa kilpailevan Dragon-tallin, mutta hän on tiettävästi neuvotellut myös Mercedeksen sähköautojen sarjaan ilmoittaman tallin ostamisesta.

Auto Bild -lehti kertoo luotettaviin lähteisiinsä vedoten, että Mercedes on jo kertonut asiakastiimeilleen Racing Pointille ja Williamsille, vuonna 2021 perheeseen liittyvälle McLarenille sekä yllättäen myös Red Bullille voivansa toimittaa näille F1-moottoreita kauden 2020 jälkeen. Sen sijaan Mercedeksen oma tehdastiimi saattaisi siirtyä kaupan myötä toistaiseksi historiaan.

Auto Bild väläyttää yhdeksi ostajaehdokkaaksi myös venäläistä Dmitri Mazepinia, jonka poika Nikita Mazepin ajaa Formula 2 -sarjassa.

Lue myös:

    Uusimmat