Kotiolot ahdistivat opettajaa – teki vesipulloonsa tujun cocktailin ja sammui tokaluokkalaisten eteen

7:06
Kalle kielsi viimeiseen asti olevansa alkoholisti. Kalle kertoi joulukuussa 2017, miten onnistui raitistumaan.

Tuomioistuin on kieltänyt australialaiselta naiselta opettamisen kahden vuoden ajaksi. Ala-asteen opettaja oli monesti koulussa voimakkaasti päihtyneenä. Kerran hän sammui kakkosluokkalaisten eteen.

Australian yleisradioyhtiö ABC kertoo, että elokuussa 2016 australialaisopettaja oli sekoittanut vesipulloonsa vodkaa ja rauhoittavia lääkkeitä. Nainen oli mennyt juomansa kanssa opettamaan toisella luokalla olevia lapsia ja sammunut kesken tunnin pitämisen oppilaidensa eteen.

Tuomioistuimen mukaan nainen selitti yrittäneensä rauhoittaa itseään riideltyään ex-miehensä kanssa edellisenä yönä, kertoo yhdysvaltalainen CNN.

Tapaus ei jäänyt viimeiseksi. Nimettömäksi jäävä opettaja narahti ajettuaan autoa juotuaan lääkkeillä terästettyä vodkaa. Auton kyydissä olivat myös opettajan lapset.

Lisäksi opettaja oli käyttänyt käsidesiä päihtyäkseen. Vakavasta päihdeongelmasta kärsivältä opettajalta oli myös jäänyt huomaamatta, että hänen luokassaan oli lyöty lasta. Viimeisen kerran rauhoittavia ja alkoholia yhdessä käyttänyt nainen menetti tajuntansa koulun kirjastossa vuonna 2018.

Nainen päätyi useamman kerran sairaalaan pyörryttyään koulussa. Tuomioistuin katsoi, että opettaja oli altistanut koululaiset epäasialliselle ja pelottavalle käytökselle sekä asettanut heidät vaaraan.

Taustalla vaikea elämäntilanne

Opettaja oli tapahtumien aikaan ollut hyvin vaikeassa ja traumaattisessa elämäntilanteessa, mikä oli aiheuttanut hänelle masennusta ja ahdistusta. Yksi syy oireiluille oli avioliiton kariutuminen.

Nainen saa psykiatrista hoitoa sekä päihdekuntoutusta. Tuomioistuimen mukaan hän katuu syvästi tekojaan.

Kahden vuoden opetuskiellon jälkeen nainen joutuu hakemaan uudestaan opetuslupaa. Luvan saamisen jälkeenkin nainen saa opettaa vain, jos hän saa psykiatrista hoitoa alkoholismiinsa, pidättäytyy alkoholista ja käy kuukausittaisissa verikokeissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja