Mainos

Koskaan ei ole hyvä: Sekä rinta- että pulloruokkivat äidit tuntevat syyllisyyttä valinnastaan

Vauvan ruokkimisen aiheuttamalta syyllisyydeltä ei voi välttyä.

Ahdistaako, kun vauva ei syö rintaa? Hermostuttaako sukulaisten reaktio, kun vauva syö pulloa rinnan sijaan? Et todellakaan ole yksin, lohduttaa äitiyssivusto Fit Pregnancy. Liverpoolin yliopiston selvityksen mukaan äidit tuntevat syyllisyyttä vauvan ruokinnasta, oli ruokintatapa sitten mikä tahansa.

Uuden vauvan äidit kohtaavat tuomitsevia asenteita, ja lapsen ruokkiminen on arvostelijoille helppo kohde. Rintaa lapselle antavia häpäistään julkisesti, mutta samalla vauvalle vastiketta tarjoavia äitejä arvostellaan, koska he eivät anna lapselle rintaa. Syyllisyydeltä ei siis voi välttyä.

Selvityksessä havainnoitiin 1600 äitiä, joiden lapset olivat enintään 26-viikkoisia. Vastikeäideistä 67 prosenttia koki jonkinasteista syyllisyyttä. 68 prosenttia koki, että vastikkeen käyttöön liittyy tietty leima, ja 76 prosenttia koki, että omia vauvan ruokintavalintoja täytyy puolustella muille.

Rintaruokkivat äidit eivät tunteneet yhtä paljon syyllisyyttä, mutta heitä huoletti sekä julkisella paikalla tapahtuvan imetyksen tuomitseminen että töihin paluun vaikeus.

0:55

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.