Koronarokotteita puolustanut itävaltalaislääkäri joutui armottoman maalituksen kohteeksi – teki itsemurhan

Itävallassa viranomaiset vetoavat yhtenäisyyteen surullisen kuolemantapauksen vuoksi.

CNN:n mukaan itävaltalainen lääkäri, joka oli saannut viime vuosina lukuisia tappouhkauksia rokotusvastaisilta koronadenialisteilta ja salaliittoteoreetikoilta, on tehnyt itsemurhan.

– Meidän täytyy lopettaa tämä pelon lietsonta. Vihalla ja suvaitsemattomuudella ei ole sijaa maassamme, Itävallan liittopresidentti Alexander Van der Bellen kommentoi kuolemaa.

Van der Bellen kehui edesmennyttä lääkäri Lisa-Maria Kellermayria lääkäriksi, joka suojasi ihmisiä taudilta, ottaen varovaisen lähestymistavan pandemiaan.

– Jotkut ihmiset raivostuivat tästä lähestymistavasta. Nämä ihmiset pelottelivat ja uhkailivat häntä, verkossa, mutta lopulta myös hänen vastaanotollaan.

Ruumiin yhteydessä löydettiin itsemurhaviesti

Kellermayr oli antanut useita haastatteluita medialle koronanvastaisessa taistelussa ja kehottanut ihmisiä rokottautumaan. Lääkärin ruumis löydettiin hänen vastaanotoltaan perjantaina.

Tiedotusvälineiden mukaan ruumiin löytymisen yhteydessä oli löytynyt itsemurhaviesti. Tämän vuoksi ruumiinavausta ei suunitella.

Itävalta luopui viime kuussa suunitelmastaan ottaa käyttöön pakolliset koronarokotteet aikuisille. Lausunnon mukaan oli epätodennäköistä, että toimenpide nostaisi Länsi-Euroopan alhaisimpaan kuuluvaa rokotuskattavuutta.

Rokotuskielteisyydestään tunnettu Itävalta on ollut Euroopan rokotekattavuudeltaan alhaisimpia.

Koronarajoitusten vastaiset mielenosoitukset keräsivät maassa kymmeniätuhansia ihmisiä.

– Tämä ihmisiin kohdistuva viha on anteeksiantamatonta. Tämän vihan on loputtava, maan terveysministeri Johannes Rauch totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja