Järjetön koronasalaliittoteoria pilasi naisen elämän: ”Tämä on kuin pahaa unta, joka on muuttunut painajaiseksi”

Järjetön koronasalaliittoteoria pilasi naisen elämän: ”Tämä on painajaista ” – tappouhkauksia satelee tekaistulle nollapotilaalle 3:00
Salaliittoteoria on pilannut Maatje Benassin elämän. Katso teorian keksineen George Webbin järjettömät väitteet videolta.

Yhdysvalloissa ja Kiinassa viruksen lailla leviävä salaliittoteoria väittää yhdysvaltalaisen naisen tuoneen koronaviruksen Kiinan Wuhaniin.

Maatje Benassi, Yhdysvaltain armeijan reserviläinen ja kahden lapsen äiti, on joutunut täysin tekaistun salaliittoteorian kohteeksi Yhdysvalloissa.

– Tämä on kuin pahaa unta, joka on muuttunut jatkuvaksi painajaiseksi, Benassi kertoo uutiskanava CNN:lle.

Suosittu salaliittoteoreettikko George Webb on väittänyt ilman todisteita Youtube -kanavallaan, että Maatje Benassi on koronapotilas nolla. Salaliittoteorian mukaan Maatje toi koronaviruksen Kiinaan osallistuessaan armeijan maailmanmestaruuskisoihin, joita Wuhan isännöi viime lokakuussa.

Benassi tai hänen aviomiehensä eivät ole koskaan antaneet positiivista koronanäytettä tai edes kärsineet koronan oireista.

Yhdysvaltalaisen salaliittoteoreetikon kanavalla on lähes satatuhatta seuraajaa, ja tekaistut väitteet ovat levinneet kuin virus.

Kiinan tiedotusvälineet levittäneet salaliittoteoriaa

Kiina on lisännyt pökköä pesään, sillä kommunistisen puolueen tiedotusvälineet ovat levittäneet tekaistua tarinaa Maatjesta potilas nollana. 

Maatjen aviomies Matt Benassi kertoo, kuinka kommenttipalstat ovat täyttyneet tappouhkauksista.

– Heidät pitäisi teloittaa. Kuula kalloon näille ihmisille, Matt Benassi luettelee uhkauksia.  

Pariskuntaan kohdistuva järjettön salaliittoteoria käy yhä hullummaksi, sillä Satisfaction -hitistään tunnettu DJ Benny Benassi on liitetty siihen. Teorian mukaan DJ Benassi on ollut ensimmäinen koronavirukseen sairastunut Hollannissa. CNN otti yhteyttä artistiin, joka kertoi, ettei hän ole sairastanut koronaa eikä myöskään ole hollantilainen vaan italialainen.

Pariskunta on yrittänyt saada Youtubea poistamaan tekaistut videot, jotta niiden leviäminen loppuisi. He ovat myös ottaneet yhteyttä asianajajaan ja poliisiin, mutta tuloksetta.

–Mitään ei ole tehtävissä, koska uhkauksia ei ole lähetetty suoraan meille, selvittää Matt Benassi.

– Elämäni ei tule koskaan palaamaan ennalleen. Aina kun googlaat nimeni, keksitty nollapotilastarina ilmestyy hakuun, toteaa Maatje. 

Lue myös:

    Uusimmat